Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) yönetimi ve MMMBD (Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği) Keşan Şubesi yönetiminin ortaklaşa olarak geçtiğimiz Çarşamba günü düzenlediği iftar yemeğinde, muhasebecilere, KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı)’in verdiği destekler hakkında bilgi verildi.

Şapçı Ağadayı Dinlenme Tesisleri’nde gerçekleştirilen iftar yemeğine, Keşan Vergi dairesi Müdürü Hamza Cihaner, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile bazı Yönetim Kurulu üyeleri, KOSGEB Edirne İl Müdürü Bedri Döngel, Uzman Tarık Altuntaş, MMMBD Genel Başkanı Server Gökmen, Edirne SMMMO Başkanı Kenan Karakuş, MMMBD Keşan Şubesi Başkanı Haluk Kaba ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri ile muhasebeciler katıldı.

İftar yemeğinin yenmesinin ardından KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Keşan TSO KOSGEB Temsilcisi Seda Havale’nin sunumunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Mustafa Helvacıoğlu yaptı. Global dünyada işbirliği içerisinde olunmasının zorunlu hale geldiğini belirten Helvacıoğlu, “Sayın Haluk Kaba ile ciddi bir çalışma içerisine girdik bu dönem. Çünkü çalışmalarız ortak. Bizim yapımızı sizler oluşturuyorsunuz. Bizler sizlerden vazgeçemeyiz iyi ki varsınız. Ancak daha iyi işler yapmamız gerekiyor.” dedi.

GÖKMEN:  SORUNLARIN BAŞINDA YAŞAM HAKKI GELİYOR

Server Gökmen de gönüllü olarak çalışan STK’ların, Türkiye’nin olmazsa olmazları arasında yer aldığı ifade ederek, “Bilindiği gibi çok eski bir dernek olan MMMBD’nin Türkiye genelindeki seçileri tamamlandı. Seçimlerde göreve getirilen arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Artık ülkeye neler kazandırabileceğimizi düşünmemiz gerekiyor. Ülkemizin sorunları var ve bu sorunların başında yaşam hakkı geliyor. Bu sorunda çok sayıda şehit verildi ve veriliyor. Ülkede biran önce barış sağlanmalıdır. Bu konuda iktidar ve muhalefet partileri bir araya gelerek çözüm yolu bulmalıdır.”

KABA: YARARLI İŞLER YAPACAĞIMIZA EMİNİM

Haluk Kaba ise yapılan işbirliği nedeniyle Keşan TSO yönetimine teşekkür ederek, “Bu zamana kadar yaptığımız tüm ortak çalışmalarımızda destek veren Keşan TSO yönetimine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da birlikte daha güzel ve yararlı işler yapacağımıza eminim. Katılım gösteren tüm üyelerimize ve meslektaşlarımızın yanında, değerli başkanlarımıza da teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

ALTUNTAŞ: AĞIR OLAN KOŞULLAR HAFİFE İNDİRİLDİ

Toplantı, KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirme yapılmasıyla sürdü. KOSGEB Uzmanı Tarık Altuntaş, slayt sunumu eşliğinde yaptığı bilgilendirmede, bazı verileri paylaştı. KOSGEB destekleri için mali müşavirlere önemli işler düştüğünü kaydeden Altuntaş, “Bilindiği gibi KOSGEB’in hedef kitlesi KOBİ’ler. Bu nedenle muhasebecilerimizin görevi bu anlamda önemli. KOSGEB olarak nitelikli eleman ve tanıtım desteklerimiz var. Bu önemli iki destekten nitelikli eleman desteğini bölgemize yeterince veremiyoruz. Oysa daha önce daha ağır olan koşullar hafife indirildi ve işletmede çalıştırılan eleman için %60 oranında destek veriyoruz.” dedi.

İŞ MANTIKLI GELDİĞİ TAKDİRDE DESTEKLENİYOR

Tarık Altuntaş, KOSGEB destekleri ile kurulan işyeri sayısını da paylaşarak, Edirne genelinde, 20 girişimcinin, girişimcilik kursunu tamamlayarak belge aldığını ve bu belgeleri ile başvurdukları KOSGEB’den destek almaya hak kazanarak işletme kurduğunu söyledi ve bu işletmelerden sadece 4’ünün Keşan’dan olduğunu bildirdi. Bölgede belki de her gün bir işletme açıldığını belirten Altuntaş, “KOSGEB destekleri geçmişte daha katı şartlar ararken şimdi bu şartlar daha hafifletildi. Buradaki amaç KOBİ’lerin faydalanabilmesi. Girişimci sertifikasını aldıktan sonra kurmayı düşündüğü işi bize sunuyor ve bu iş mantıklı geldiği takdirde destekleniyor. İşin kurulması için 90 gün zaman veriliyor.”  dedi. Muhasebeciler de KOSGEB’den destek istedi Bilgilendirmenin ardından, soru cevap kısmına geçildi. Bu kısımda, bir muhasebeci, KOSGEB’den muhasebecilerin de yararlanmak istediğini ve bunun mümkün olup-olmadığını sordu. Tarık Altuntaş, KOSGEB’in muhasebecilere destek veremediğini söyledi. Toplantı, soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.