Kurtuluş Caddesi üzerinde işyerleri bulunan işletme sahipleri, 19 Kasım Keşan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluş Gününde bu yıl dördüncüsünü düzenleyecekleri   “Kurtuluş Caddesi Alışveriş Günleri” etkinliği hakkında geçen Cumartesi günü basına bilgi verdi.

Çarşı üzerinde bulunan bir giyim mağazasında gerçekleştirilen açıklamada ilk olarak Kadir Mutaf, konuştu ve artık her 19 Kasım gününde bu etkinliği geleneksel hale getirdiklerini kaydetti. Mutaf, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl 4. düzenleyeceğimiz “Kurtuluş Caddesi Alışveriş Günü” etkinliği hazırlıkları aşamasındayız. Esnaf arkadaşlarımızla beraber basını bilgilendirmek ve dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek istedik. Biz her yıl bu etkinlikleri üzerine koyarak, vatandaşlarımıza daha neler yapabiliriz diye düşünerek heyecanla bekliyoruz. Yıllardır bu böyle oluyor. Herkeste bugünün heyecanı, beklentisi yüksek oluyor. Bu sene de bu düşünceler ışığında farklılıklarla, yeniliklerle bugüne hazırlanıyoruz. Çeşitli sürprizlerle gün içindeki aksiyonlarla ve etkinlikler içerisindeki faaliyetlerle bugünü daha güzel hale getirmeyi düşünüyoruz. Ben tüm vatandaşlarımızı alışveriş gününe davet ediyorum. Farklı bir gün yaşayacaklarının sözünü de veriyorum. 1 gün sürecek bu etkinlikte bizim her zaman sloganımız ‘Gece 24.00’e kadar alışveriş.’ O gün 12’ye kadar yine bütün mağazalarımız açık olacak. İçinde çeşitli etkinliklerimiz olacak örneğin bir sokak defilemiz var. Görkem Macun ile imza günümüz yine olacak. Cadde üzerinde konserimiz olacak. Bunların programlanması ve hazırlıkları içersindeyiz.”

Mutaf’ın ardından söz alan diğer çarşı esnafları da şöyle konuştu:

ORCAN KOÇ:

Bu sene dördüncüsünü yapacağız inşallah. Geçen senelerde yaptık. Hepimiz memnun kaldık. İnsanları caddeye çekmek için çalışıyoruz. Caddemizi tanıtmaya çalışıyoruz. Sadece tabi bu alışverişi indirim olarak değil çeşitli etkinliklerle süslemeye çalışıyoruz. Her geçen yıl üstüne koyarak devam ettik. Bu sene yine daha farklı olacak. Konserler var, sokak defilemiz var, çeşitli etkinliklerimiz olacak. Bu tarz çalışmalarla yine devam edeceğiz.”

ORHAN KOCA:

Arkadaşlarımın dediği gibi bu sene 4. düzenlediğimiz Kurtuluş Caddesi İndirim Günleri’ni her geçen sene üstüne koyarak, tecrübe kazanarak devam ettiriyoruz. Bu sene de yine alışverişe gelen vatandaşlarımızın aradığı her şeyi bulup en uygun fiyata o gün caddemize katılan esnaflarımızın sunumuyla alışveriş yapıp ürünleri temin ettiği gibi bu başarıda bizim katkımız büyük. Neden derseniz biz Kurtuluş Caddesi esnafı olarak bu birlikteliği sağlamaya çalışıyoruz yıllardır. Ve bunda da tecrübe kazanıp başarıyı getirdiğimize inanıyoruz.”

ASİYE ALGIN:

 “O gün keyifle insanları bekliyoruz. Keyifle alışveriş yapacaklar. Sokaktaki Yüksek Sadakat konserinde eğlenecekler, burada gezecekler. Keyifli bir gün olacak.”

 İBRAHİM ÜN:

“İnşallah güzel olur, güzel bir gün geçiririz. Halkımıza bu yaptığımız etkinlikten faydalı bir şekilde ayrılır. Caddemize hayırlı olsun diyorum. İnşallah ilerleyen senelerde daha güzel bir şekilde bir gün değil de birkaç gün bunu halkımıza sunarız.”