SONGÜL KONAR

Dün saat 17.00 sıraları Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksinde, tuhafiyeci esnafıyla buluşan Hasan Kocaman ve yönetimi, hafta sonu kurulacak halk pazarında esnafın maske, mesafe, hijyen ve belirlenen sınırlar içerisinde tezgah açmaları konusunda üyelere uyarıda bulundu. 

Kocaman yaptığı konuşmada, “Pazarımızda sıkıntı görülürse ikinci bir emre kadar pazarımız ivedi bir şekilde kapatılacaktır” ifadelerini vurguladı.  

“SIKINTI GÖRÜLÜRSE İKİNCİ BİR EMRE KADAR PAZARIMIZ İVEDİ BİR ŞEKİLDE KAPATILACAKTIR”

Alınmış olan kararlara tüm üyelerin ve komşu il ve ilçelerden gelen esnafın uyması gerektiğini önemle hatırlatan Başkan Kocaman,“Cumartesi kurulan pazarımızda alınan yeni kararlar, Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediye Başkanımız ve Tuhafiyeciler Manifaturacılar Oda yönetimi ile birlikte, esnafımızın menfaati doğrultusunda alınmıştır. Alınan tedbirlere uyulmadığı takdirde bu hafta Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve oda yönetimimiz ile birlikte teftişe çıkılacaktır. Pazarımızda sıkıntı görülürse ikinci bir emre kadar pazarımız ivedi bir şekilde kapatılacaktır. Alınmış olan kararlarımız siz saygı değer üyelerimize açıklıyor ve ekmeğimize sahip çıkmak için tüm üyelerimizden ve komşu il ve ilçelerden gelen esnaf arkadaşlarımızdan alınan kararlara uyulmasını ve saygı gösterilmesini yönetim kurulu adına arz ederim” diye konuştu. 

“SİZİN ADINIZA DÜN YAPILAN TOPLANTIDA BU KURALLARA UYULACAĞI YÖNÜNDE SÖZ VERDİM”

Kocaman, uyulması gereken kurallardan şöyle bahsetti: “Şu anda çizik olan ön çizgilerin aşılması halinde 1 hafta ila 4 hafta arası tezgah açtırılmayacaktır. Sosyal mesafe kurallarını esnafımız kendi aralarında 1 ila 1,5m mesafeyi koruyacaktır. Aksi halde yan çizgilerde çizilecektir. Halkın gezmiş olduğu bölgelerde kesinlikle askı olmayacaktır. Askılar tezgahın üzerinde olacaktır. Aksi halde 1,250 TL para cezası uygulanacaktır. İşporta diye adlandırdığımız ortalara tezgah açan ve tezgah sahiplerinin göz yumması halinde veya kendilerinin dahi bir muz kolisi kadar tezgah açtıkları takdirde emniyet mensubu memurlarımız ve zabıta memurlarımızla birlikte 750 TL cezai işlem hem tezgah sahibine hem işportaya açan kardeşlerimize uygulanacaktır. Maske takılması zorunludur. Maske takmayan esnafımıza 920 TL ve 1 hafta tezgah kapatma cezası zabıta memuru ve emniyet memurları tarafından cezai işlem uygulanacaktır. Tezhaglarımızda 1 kutu kolonya bulundurmasına özen gösterilmesini rica ediyoruz. Zabıta memurlarımıza ve oda yönetimimizden gelen yönetici arkadaşlarımıza hakaret eden esnaf kardeşlerimize, emniyet mensupları çağrılarak gerekli işlemin yapılacağını arz ederim. Pazaryerinde tezgah arkalarında bulunan araçların cumartesi günleri işi bittikten sonra dışarı çıkarılması, çıkarılmadığı takdirde plakasına emniyet ve zabıta memurları tarafından cezai işlem uygulanacağından, araçların bırakılmaması gerekmektedir. Pazaryerimizde belediyemiz tarafından dağıtılan çöp poşetlerini kullanmanızı ve yerlerinizi temiz bırakmanızı rica ederiz. Ben sizin adınıza dün yapılan toplantıda bu kurallara uyulacağı yönünde söz verdim. Lütfen bize yardımcı olun ve ekmeğinize sahip çıkın. Katılan herkese yönetim kurulu adına teşekkür ederiz.”

Kocaman, sözlerinin sonunda, Edirne pazarında olduğu gibi Keşan pazarında da aynı özeni ve tedbiri göstermeleri konusunda esnafı uyardı.