BÜLENT SAYLAM

İŞLERİMİZİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLİYOR

Sektörün durumuyla değerlendiren Gezer, “1 Temmuz itibariyle, yasakların kalkması ve işyerlerinin yeniden aktif şekilde çalışmasıyla birlikte işlerimizde belli bir hareketlilik yaşanmaya başlamıştı. Ancak, son dönemde vakalarda yeniden artış yaşanması işlerimizi olumsuz yönde etkiledi. İnsanlar yeniden korkmaya ve gelmemeye başladı. Yaşanan durumdan sadece biz değil; diğer sektörlerinde etkilendiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE İŞLETMELERİN YÜZDE 10’U KAPATMIŞ DURUMDA”

Sektörünüzle ilgili bölgemizde kapanan işletmeler bulunuyor mu?” şeklindeki soruya cevap veren Mutlu Gezer, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşletmesini kapatmak ve devretmek isteyenler var. Türkiye genelinde faaliyet gösteren işletmelerin yüzde 10’u kapatmış durumda. Keşan’da kapatan esnaflarımız oldu ama çok düşük seviyededir. Yeni açılan işletmede bulunmuyor.”

“ELEMAN YETİŞMİYOR”

Gezer sözlerini şöyle tamamladı: “Sektörde yeterli düzeyde eleman yetişmiyor. Benim bildiğim 4-5 berber eleman arıyor ama bulamıyor. Ailelerin çocuklarını en azından yazın bir yere verip, meslek öğrenmesini sağlamalıdır. Çocuklarımız kendi gelecekleri için mutlaka bir meslek öğrenmelidir. Ayrıca, işletmeler eleman bulamadığı için herhangi bir işi olduğunda kapatıp gitmek zorunda kalıyor.”