HABER MERKEZİ

İş dünyamızın salgının başladığı günden itibaren finansmana ulaşmada büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, “Özellikle cirosu küçük işletmelerimiz finansman bulmakta zorluk yaşıyordu. Nefes Kredisi ile bu zorluklar bir nebze olsun giderilecek. Bu destekler sayesinde Türkiye genelinde 2 ay içinde küçük işletmelerimize 6 milyar TL üzerinde kredi imkânı sağlanmış olacak” dedi.

“GERİ ÖDEMELER 2021 YILINDA 12 EŞİT TAKSİTTE YAPILACAK”

Hayata geçirilen Nefes Kredisi’yle ilgili bilgiler veren Şapçı, sözlerine şunları ekledi: “Nefes Kredisi’ne cirosu 25 milyon TL’nin ve 3 milyon TL’nin altındaki küçük ve mikro işletmeler başvurabileceklerdir. Üyelerimizin Odamızdan alacakları Üye Belgeleri ile Denizbank Şubeleri’ne kredi başvurusu yapabileceklerdir. Yıllık faizi 7,5 oranında belirlenen kredinin 2020’de anapara ve faiz ödemesi bulunmayacak. Geri ödemeler 2021 yılında 12 eşit taksitte yapılacak. Kredi’de üst limit ciroya göre 50 bin ila 100 bin TL arasında değişecek. Kredinin yüzde 80’i Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli olacak. Toplamda 6 milyar TL kaynak yaratılarak, 40 bin KOBİ’ye ulaşılması hedefleniyor. 2 hafta sonra kamu bankalarının da projeye katılımı bekleniyor. Bu proje ile istihdamın ve üretimin öncüsü olan küçük işletmelerimiz rahatlatılacak.”

HİSARCIKLIOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Nefes Kredisi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Şapçı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “TOBB olarak 6 kez üyelerimize Nefes Kredisi Projeleri yapmıştık. Şimdi üyelerimize yeniden nefes olmak için yola çıkan TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun büyük gayreti ile TOBB ve 365 oda borsanın tüm kaynaklarını üyelerine bir an önce kullandırmak için yapılan çalışmaları sonuçlanmıştır. Odalar olarak gücümüzü her zaman üyelerimizden almaktayız. Bu zor günlerde de gücünü aldığımız üyelerimize destek olmak için TOBB öncülüğünde Odamızın kaynaklarını üyelerimize sunuyoruz. Bu kararı alan başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve TOBB yönetimine teşekkür ediyorum.”