HABER MERKEZİ

Konuya ilişkin TBMM Genel Kurulunda açıklama yapan Doç. Dr. Gaytancıoğlu, “AKP 5'li çeteyi beslemek için emekçilerin üç kuruş gelirine de göz koymuş. Emekçiler bir kere mağdur ise kadın emekçiler en az iki kere mağdur ediliyor” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğu, konuşmasının devamında şu açıklamaları yaptı: “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 18'inci maddesine göre sigortalı kadın işçilere doğumdan önceki bir yıl içinde en az doksan gün prim ödemiş olması koşuluyla analık istirahati süresince analık ödeneği ya da halk arasındaki tabirle doğum yardımı yapılmaktadır.

2020 yılı Mart ayından bu yana olan kısa çalışma ve ücretsiz izin uygulamaları nedeniyle birçok kadın işçi çalışamamakta ve bu kadın işçilerin sigorta primleri yatırılmamaktadır. Bu nedenle birçoğu son bir yılda doksan gün prim koşulunu karşılayamamaktadırlar. Biz insanların kaç çocuk sahibi olacağını belirlemeyi kendilerinde hak sayanların önce emekçi kadınların hakkını, olanı vermelerini bekliyoruz. Kadınlarımızın hakkını verin ve doğum yardımı sorununu çözün.”