AYŞİN SEÇİL GEZER

14 Şubat Sevgililer Günü’nün herkes tarafından önemli bir gün olduğunun altını çizerek, sözlerine başlayan Özbek, şunları söyledi: “14 Şubat olması nedeniyle herkes ucuzda olsa pahalıda olsa birbirine hediye almayı tercih ediyor. Herkes ekonomik gücüne göre gerek altın gerekse gümüş olmak üzere çeşitli hediyeler alıyorlar. 14 Şubat’ta en çok küpe, tek taş yüzük ve kolye gibi ürünler satılmaktadır.”

2 GÜN KALA HAREKETLİLİK YAŞANIYOR

“Peki, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle, sektörde herhangi bir hareketlilik yaşanıyor mu?” şeklindeki soruya cevap veren Tarık Özbek, sözlerine şöyle devam etti:  “14 Şubat sektörümüzü ciddi anlamda hareketlendirmektedir. Özellikle 2 gün kala hareketlilik yaşanıyor. Hediye alacaklara önerim, internetten değil; kendi kuyumcularından alışveriş yapmalılar. Yerel kuyumculardan alışveriş yapıldığında, daha sonra karşılarında muhatap bulabilirler. İnternetten alışveriş yaptıkları zaman muhatap bulunamıyor. Bundan ötürü de alışverişlerde yerel esnafımızın tercih edilmesini istiyoruz.”

İNTERNETTEN PIRLANTA ALIMINI TAVSİYE ETMİYORUZ

Özbek, sözlerini şöyle tamamladı: “Son yıllarda pırlanta reklamları hızlandı ve tercih edilmeye başlandı. Geçmişte, pırlantaya ulaşılması ve alınması zor bir üründü. Son dönemde alınabilir düzeye geldiğini görmekteyiz. 500 liradan 10 bin liraya varan fiyatlara pırlanta alınabiliyor. Pırlanta alacak kişilerde, sertifikalı pırlanta almaları gerekiyor. Müşterilerimiz markalı ürünleri tercih etmeliler ve güvenilir bir firmanın olması gerekiyor. İnternetten pırlanta alımını tavsiye etmiyoruz. Çünkü internette görülen ürünle gelen farklı oluyor ve sorunlar yaşıyor. Bundan ötürü de müşterilerimizin ürünleri görerek almalarında fayda var.”