AYŞİN SEÇİL GEZER

Altında bir yükseliş hareketi başladığını dile getiren Özbek, “Bu, Doların etkisiyle başlayan bir hareketlilik. Önümüzdeki günlerde bu hareketliliğin devam edeceğini düşünüyorum. 3.50 TL’nin altına inemeyen Dolar kurunun 3.62’lere kadar yükseliş hareketi başladı. Şu anda ONS(küresel altın piyasasında 1 ons altın 31.10 gram altına denk gelir) fiyatları biraz düşük olsa da Dolar fiyatlarından ötürü altına da yansıyor. Şimdi bir de düğün mevsiminin başlamasından dolayı insanların altın alışverişleri daha fazla olmaya başladı. Herkes küçük altın alıyor, küçük altın alamayanlar da onun daha düşüğü olan gram altını tercih ediyor.” dedi.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ARTIŞLAR, DOLAR ARTIŞIYLA ALAKALI

Altın fiyatlarında yaşanan hareketliliğin sürmesini beklediğini söyleyen Özbek, “Şu andaki artışlar dolar artışıyla alakalı. İlerleyen günlerde artışın devam edeceğini düşünüyorum. Altın yatırımcısı açısından söylediğimiz her zaman şu; altın uzun vadeli bir yatırım aracıdır. Uzun vadede elinizde tutacaksanız altın alabilirsiniz ama kısa vadelerle yani bizim tabirimizle 3 veya 6 ay içerisinde aldığını altını satacaksanız altın almamanızı tavsiye ediyoruz. 6 ay ve üzeri beklemeyi planlıyorsanız altın alabilirsiniz. Ama altın aldım, 2 ay sonra satacağım diye düşünüyorsanız, altın yatırımcısını üzer. Örneğin 235’ten alırsınız, satacağınız gün 230’a düşer, zarar etmiş olursunuz. Uzun vadeli bekleyecek olanlar hala altın alabilir. 6 ay ve üzeri bekleyecekler için altın fiyatları şu an alınabilecek gibi ama her zaman temkinli olmak lazım.” şeklinde konuştu.

HIZLI YÜKSELİŞLER GÖRÜLEBİLİR

Altının uluslararası piyasalara bağlı olarak artış veya düşüş gösterdiğini belirten Özbek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bazı müşterilerimizin şöyle bir tepkisi oluyor; ‘düğün sezonu başladı, altın fiyatları pahalandı.’ Onunla bir alakası yok, dünya piyasalarıyla alakası var. Altın, Amerika’daki ve Avrupa’daki gelişmelerden, Ortadoğu’daki hareketliliklerden etkilenir, ona göre kendi yönünü bulur. Bana kalırsa altın şu an artış yönünde, hızlı yükselişler görülebilir. ONS’un bin 100 dolar altında olacağını düşünmüyorum. Şu anda bin 225 dolar civarında. Herkesin temkinli olmasını öneriyorum.”