NAZAN KAPLAN

Sektörde yaşanan sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Özkan, şunları söyledi: “Belirlenen fiyat tarifesine uymayan ve tarife dışında çalışan arkadaşlarımız var. Bu durumda haksız rekabetin oluşmasına neden olmaktadır. Herhangi bir haksızlığın oluşmaması için arkadaşlarımızın belirlenen fiyat tarifesine uymalarını bekliyoruz.”

YETERLİ ELEMAN YETİŞMEDİĞİNİ GÖRMEKTEYİZ

Sektörde yetişen eleman anlamında sıkıntıların yaşandığını ifade eden Salih Özkan, “Geçmişte sektörde eleman yetişirdi ancak son süreçte yeterli eleman yetişmediğini görmekteyiz. Meslek okullarımızda bayan kuaförlerle ilgili bölüm var ama erkek kuaförlerle ilgili bir bölüm bulunmamaktadır. Bundan ötürü de erkek kuaförlerde eleman sıkıntısı had safhaya ulaşmış durumdadır. Ayrıca geçmiş yıllarda aileler çocuklarını yaz mevsiminde çalışmaları için berberin ya da sanayi de birinin yanına veriyorlardı. Gençler bir şekilde çalışıyordu. Ama 12 yıllık eğitim sürecine geçilmesiyle birlikte bu durum değişti. Liseden mezun olmuş bir genç hiç çalışmadıysa sıfırdan yetiştirmek çok zordur. Meslek okullarımızda erkek kuaförlüğü bölümü de açılırsa iyi olur.” şeklinde konuştu.

EĞİTİM SON DERECE ÖNEMLİ

Özkan sözlerini şöyle tamamladı: “Her sektörde olduğu gibi bizim sektörde de eğitim son derece önemlidir. İlerleyen süreç içerisinde sektörde bulunan arkadaşlarımızla gerekli istişarelerde bulunduktan sonra eğitim seminerleri yapmayı planlıyoruz.”