SONGÜL KONAR

“2020, FELAKETLERİN YAŞANDIĞI KAYIP BİR YIL OLDU”

2020 yılı tüm sektörler gibi berber ve kuaförler içinde kayıp bir yıl olduğunu belirten Özkan,“Bu yıl depremlerle başladı ve pandemiyle devam etti. 2020, felaketlerin yaşandığı kayıp bir yıl oldu. Bu süreçte, pandemi nedeniyle, işyerlerimiz kapanmak zorunda kaldı. İş yapamaz olduk. Gelirimiz olmadı ama giderlerimiz hep oldu. 2020’nin esnaf için kayıp bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. Herkesin işlerinin bozulduğu ve yılı zararla kapattığı bir dönem yaşadık” dedi. 

“BİRKAÇ ESNAFIMIZ MESLEĞİ BIRAKMAK ZORUNDA KALDI”

Keşan’da yaklaşık 25 yıllık esnaf olduğunun altını çizerek, sözlerine devam eden Salih Özkan, şunları söyledi: “25 yıl boyunca işlerimizin kötü olduğu dönemler oldu ancak, hiç bu kadar kötü geçmedi. Hiçbir zaman bitmeyecek dediğimiz mesleğimiz, bitme noktasına geldi. Bu süreçte, işlerin olmaması nedeniyle, birkaç esnafımız mesleği bırakmak zorunda kaldı. Kazançlar yeterli düzeyde olmadığı için bazı arkadaşlarımız başka işler yapmak zorunda kaldı. Herkes geçiminin ve evine ekmek götürmenin derdinde.” 

“2020 YILI KİMSENİN HATIRLAMAK İSTEMEDİĞİ BİR YIL”

2021 yılından beklentileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Özkan, sözlerini şöyle tamamladı: “2021 yılının sağlıkla birlikte güzel günleri getirmesini temenni ediyorum. Çünkü 2020 yılı çok kötü geçti ve kimsenin hatırlamak istemediği bir yıldır. Pandeminin sona erdiği ve işlerimizin yeniden hareketlenmeye başladığı bir yıl olmasını diliyorum.”