AYGÜL KONAR

Bayramda sokağa çıkma yasağı öncesi sahillerdeki son durumu değerlendiren Öztürk, bu yaz umutlarının olmadığını söyledi. 

“KORONAVİRÜS İLE BİRLİKTE EKONOMİK KRİZDE VAR”

Sokağa çıkma yasağından dolayı vatandaşların sahillere gelemeyeceğini ifade eden Öztürk şunları söyledi: “Sahillerde kendi yerleri olanların kalabalığı var. Yazlığı olanlar gelmiş. Onun dışında bayram için rezervasyon yaptırıp ‘Ben 3-5 gün kalacağım’ diyen müşterilerimiz şu an yok. Olanlar da iptal ettirdiler. 4 günlük sokağa çıkma yasağından dolayı gelen olmadı. Gelseler de denize giremeyecekler. Şu an denizlerin kış ayı gibi geçeceğini tahmin ediyorum. Giden kişiler denize girebilmek için değil, manzarasını görmek için gidecekler. Koronavirüs ile birlikte ekonomik krizde var. İnsanlar aylardır çalışmıyor. Bu tarafa yatıracak paraları da yok. Önceden bayramlarda 600-700 TL’ye gecelik kiralama yapıyorduk. Şimdi 200 TL’ye kadar vereceğiz. Bu vaziyette yaz sezonu iyi geçmeyecek gibi. Artık gelecek olan Kurban Bayramı’na bakacağız.  İnşallah Haziran’ın 15’inden sonra bu yasak olayı tamamen kalkar. Bizler de umduğumuzu buluruz. Şu an sahillerde umudumuz hiç yok.”

“65 YAŞ VE ÜZERİNDEKİ VATANDAŞLARIN EV SATIŞLARINI YAPAMIYORUZ”

Ev satışları için önce randevu almak gerektiğini dile getiren Öztürk, açıklamasında şunlara yer verdi: “Keşan’da şu an ev satışlarımız yok. Satsak bile internet üzerinden randevu almak gerekiyor. Tapuda işlem yaptırmamız çok zor. 65 yaş üstü bir kişi daire satacaksa, muhtara gidip vekalet vermesi lazım. Bunun sokağa çıkması da var. Noter eve gitmesi lazım. Şu anda 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların ev satışlarını yapamıyoruz. Normal satış yapıyoruz ama o da 3 gün önceden randevu alıyor, randavu saatinde orada olmamız lazım. Randevu alan kişi haricinde Tapuda satış yapılmıyor.”

“VİRÜS KALKANA KADAR KİRALAMA YAPMIYORUZ”

Sağlıkçıların çoğunun evlerinde kalmadığını, tedbir amaçlı başka evlerde kaldıklarını dile getiren Öztürk, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Ben virüsten dolayı kiralama yapmıyorum. Evde oturan kişiye ‘oturmaya devam et diyorum’ çünkü ev sahibi 100-150 kira alıyor. Kimisi hiç almıyor. Adam eşyalı bir evde oturuyorsa ve o evde virüs varsa kim temizleyecek evi? O eve güzel bir temizlik yapılması lazım. Ondan sonra eve girilir. O yüzden kiralamak için gelenlere yok diyorum. Virüs kalkana kadar kiralama yapmıyoruz. Yapan arkadaşlar vardır. Emlakçı olarak görevimizi yapmamız lazım. Bu belayı başımızdan silmemiz için, işlerin açılabilmesi için mücadele etmemiz gerek. Keşan’da yüzde 15 civarında boş ev var. Diğer yıllara göre ev bulmak zordu. Şu anda eşyalı da eşyasızda ev bulunabiliyor. Evlerin doluluk oranını da sağlıkçılar doldurdu. Sağlıkçıların çoğu evlerine gitmiyor. Eşyalı evlerde toplu halde kalıyorlar. Ben birkaç kişiye eşyalı ev verdim. 3-4 arkadaş birlikte kalıyorlar, evlerine gitmiyorlar. Doğru olan da bu zaten.”