Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan,  Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen “Rüzgarın Çocukları” adlı proje ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, 11 mahalle muhtarlığı ile işbirliği yapıldığını belirterek bu projeye dahil olacak 15-25 yaş aralığındaki gençlerin 20 Şubat 2017 tarihine kadar Mahalle Muhtarlıklarına veya Keşan Belediyesi Binası’ndaki ESTAB Bürosu’na başvurabileceklerini belirtti.

Özcan’ın konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:

15-25 YAŞ ARALIĞINDAKİ İŞSİZ GENÇLERE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

“Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nce 2016 yılı Sosyo- Ekonomik Kalkınma Mali Destek PROGRAMI-Önce İnsan TR21/16/SOS/0039 Referans No’lu proje kapsamında hazırlanan

‘Rüzgarın Çocukları’ isimli proje Trakya Kalkınma Ajansına sunulmuş ve kabul edilmiştir. Bu proje kapsamında 3 - 8 Mart 2017 tarihleri arasında Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksindeki Konferans ve Tiyatro Salonunda toplam 32 saat KOSGEB destekli girişimcilik eğitimi verilecektir. Amaç; Keşan’daki 15-25 yaş aralığında mesleki yeterliliği bulunmayan işsiz gençlere mesleki yetkililik kazandırılarak turizm girişimcilik kültürünün oluşması ve Saros Körfezinde hizmet veren girişimcilerin sayısını arttırmak ve kendi işletmelerini kurdurmaktır.

BAŞVURU İÇİN 20 ŞUBAT SON GÜN

Bu bağlamda ilçemizdeki 11 mahalleden 15-25 yaş aralığındaki işsiz gençlerden 150 kişinin muhtarlıklara veya birliğimizin Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksindeki F Blok Ka: 1 No:14’teki adresine başvurarak dolduracakları formları 20 Şubat 2017 tarihine kadar birliğimize teslim etmeleri gerekmektedir. Ayrıca başvuru yapacak kişilerin Türkiye İş Kurumu’na kaydı yok ise kayıt olmaları da gerekmektedir.”