GİZEM GÖRÜR

YÜRÜYÜŞE KATILDIK

Adalet Yürüyüşüne sendika olarak destek verdiklerini söyleyerek açıklamasına başlayan Şen,

“Bildiğiniz gibi ülke gündemini meşgul eden bir adalet yürüyüşü var. Biz de DİSK olarak takip ediyoruz ve yürüyüşe destek de verdiğimizi beyan ettik. Yürüyüşe de katıldık. Adaletin herkese lazım olacağını çok iyi biliyoruz. Adaletin olmadığı yerde işçinin de emeğinin kıymeti olmayacaktır. Ülkenin bir kesimin adaletten tereddütleri olduğu aşikardır. DİSK olarak yürüyüşü destekliyoruz.” dedi.

SÜRPRİZ DEĞİL

Açıklamasına kıdem tazminatının kaldırılması ile ilgili çeşitli yerlerde basın açıklaması gerçekleştirdiklerini belirterek devam eden Şen, “Kıdem tazminatımızın kaldırılmasına yönelik olarak basın açıklamaları gerçekleştirdik. Emeklilik yaşı ile ilgili projeyi üyelerimize ve halka anlatmaya çalıştık. Uzun vadede emeklilik yaşını 67’lere çıkarıp en az miktarda maaş ödemeyi planlamış bir hükümet ile karşı karşıyayız. Kademe kademe emeklilik yaşını arttırıp maaşı kısıyorlar. Aslında geçmişten bu yana uzun yıllardan beri yapılan uyarıların tek tek karşımıza çıktığını görüyoruz. Sürpriz değil. Biz yıllardır bunlarla mücadele ediyoruz.” şeklinde konuştu.

KIYASLAMAK DOĞRU DEĞİLDİR

Açıklamasına Avrupa’daki emeklilik şartları ile Türkiye’deki emeklilik şartlarını kıyaslayarak devam eden Salim Şen, şunları söyledi: “Avrupa’ya göre Türkiye’de daha uzun süre emekli maaşı ödediklerini söylüyorlar. Fakat durum öyle değil. Oradaki oranlar ile bizim oranlarımız arasında çok fark var. Bizim emeklilerimiz açlık sınırının altında maaş alıyor. Kıyaslamak doğru değildir. Örnek gösterilecek bir durum yoktur. Avrupa’da bir emeklinin 2000 Euro’nun üzerinde maaş aldığını örnek almıyorlar. İşlerine gelen kısımları örnek alıyorlar. Bütün bunlar bizler için önemli mücadele edilmesi gereken konulardır.”

DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Salim Şen, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Emekçilerin emeğine saygı duyan iktidar istiyoruz. Bu yönde mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu sadece bir emek mücadelesi değildir. Emek mücadelesinden önce yapılması gereken daha önemli mücadeleler vardır. Özgürlük, adalet, barış, kardeşlik, demokrasi gibi önemli mücadeleler vardır. Bu alanda yapılan tüm mücadelelere destek vermeye devam edeceğiz. Umarım mücadelemiz sonuç verir.”