AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 15.00 sıralarında Keşan TSO hizmet binasına gelen Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Salih Akbulut, Bilim Sanayi Teknoloji Şube Müdürü Mustafa Şahin, KOSGEB İl Müdürü Veysel Vural, Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbiliği (KÜSİ) İl Temsilcisi Oğuzhan Erdem, Edirne TSO Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’u, Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı MustafaHelvacıoğlu, Meclis Üyeleri CengizTanman, TurgayAkıncıoğlu, M.Ekrem Şanlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafaİşçimen, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Cemil Çakıcı, Kadir Mutaf, İsmail Şapçı, Cüneyt Yüksekdağ, Genel Sekreter Erdem Başak ve Oda Üyesi Onur Şapçı karşıladı.

Ziyarette ilk olarak söz alan Zıpkınkurt, “Daha önceki yıllarda Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle Edirne’nin ilçeleriyle birlikte sanayi envanteriyle ilgili bir portal hazırlanmış. Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü, Edirne TSO ve Trakya Kalkınma Ajansı olarak bir protokol hazırladık. Bununla birlikte bu portalı devraldık. Uzunköprü ve Keşan odalarımızla birlikte güncel hale getirmek istiyoruz. Edirne, Uzunköprü ve Keşan’daki 263 tane sanayicimizi güncelleyeceğiz. Bu güncelleme için ekip kurduk. Şehrimize gelen yabancılar bu portala girdiğinde kayıtlı işletmelerimizin tümünü görecek. Ayrıca KÜSİ (Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği) programımız devam ediyor. KÜSİ portalını da sanayicimize anlatacağız.” dedi.

AMAÇ TÜRKİYE’NİN BİR UCUNDAKİ SANAYİCİ İLE BAŞKA UCUNDAKİ ÖĞRETİM ÜYESİNİ BULUŞTURMAK

Daha sonra Oğuzhan Erdem, KÜSİ hakkında bilgi verdi.

Erdem, şunları söyledi:“Trakya Üniversitesindeki öğretim üyelerimiz ile sanayicileri buluşturmaya çalışıyoruz. Geçmiş yıllarda Trakya Üniversitesi’nde veri tabanı oluşturduk. Ancak bir takım sıkıntılar ortaya çıkmıştı. Üniversite ile şehirdeki sanayici arasında zaman zaman eşleştirilme sağlanamıyordu. Bilim ve Sanayi Bakanlığı bunun üzerine işe el attı. Bir web sitesi oluşturuldu. Şimdi sanayicilerimiz bu siteye üye oluyorlar. Buradaki amaç Türkiye’nin bir ucundaki sanayici ile başka ucundaki öğretim üyesini buluşturmak veya bir öğrencimize Artvin’deki sanayicide staj yapmasını sağlamak. Bu portal 2-3 ay önce faaliyete geçti. 14 Kasım’da Edirne’de ilgili bakanlıktan bir arkadaş portalı anlatacak.”

TÜRKİYE’YE ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPMAK GÖREVLERİMİZİN ARASINDADIR

Ziyaret Mustafa Helvacıoğlu’nun konuşmasıyla sürdü.

2 konuya da oda olarak destek vereceklerini ifade eden Helvacıoğlu, “Kalkınacaksak, ticaret gelişecekse, üniversiteler tecrübeli elaman mezun verecekse, iş hayatına giren öğrenci yapısı hazırlayacağız. Üniversite mezunu olmanın anlamı iş hayatına atılmaktır. Evlatlarımızı neden okutuyoruz? İş hayatına atılmaları için. Bu kopukluğu ortadan kaldıran Trakya Üniversitesine teşekkür ediyorum. Son yıllarda el ele çalışmamızın verimliliğini görüyoruz. Sanayi portalımızın oluşması artık elzem olmuştur. Alın teri değil akıl teri dönemindeyiz. Dünya artık dijital ekonomiye gidiyor. Sanayi tabanını oluşturmamız ihracat ve ithalatın, istihdamın artmasına faydası olacağından şüphemiz yok. Edirne olarak Türkiye’ye örnek çalışmalar yapmak görevlerimizin arasındadır. Bu noktada bizlerde Keşan TSO olarak sizlere hangi alanda faydalı olacaksak çalışmalara başlıyoruz.” seklinde konuştu.

Ziyaret, “Sanayi ve Arge Yetenek Envanteri” portalı hakkında sunum eşliğinde bilgilendirme yapılarak devam etti.