Keşan Saros Emlakçılar Derneği Başkanı Fahir Afalcı tarafından, geçen cumartesi günü yapılan açıklamada, Saros Körfezi’nde yasadışı yollar ile gayrimenkul satışları ve kiralamalardan, rahatsızlıklar dile getirildi.

Afalcı, son yıllarda sayıları giderek artan kayıt dışı emlakçılık yapan şahısların varlığına dikkat çekerek,Derneğimiz Keşan Saros Körfezi sahil şeridindeki Enez, Erikli, Yayla, Vakıf, Mecidiye, Gökçetepe, Sazlıdere Sahilleri ve Keşan merkez ve çevresinde resmi olarak gayrimenkul alıp satmaya, kiralamaya aracılık etmektedir. Dernek üyelerimizin tamamı resmi belgeli, odaya kayıtlı, vergi dairesine kayıtlı olup, her türlü yasal yükümlülüklerini yerine getirmektedir. Dolayısı ile ülke ekonomisine yapmış olduğu faaliyetlerden dolayı katkıda bulunup gelir sağlamaktadır. Son yıllarda giderek artan ve sayıları 300 civarında olduğu tahmin edilen kayıt dışı şahısların ev, arsa, yazlık, tarla gibi gayrimenkullerin satışına ve kiralanmasına rastlamaktayız. Dolayısı ile devletimizi hem ciddi bir gelir kaybına uğratmaktadır, hem de kendisine emlak danışmanlığını yasal bir meslek olarak kabul etmiş üyelerimize büyük zarar vermektedir.” dedi.

Sayıları gittikçe artan kayıt dışı emlakçılık yapan şahısları, adeta görüntü kirliliğine sebep olan tabelaları ve telefon numaralarının gerekli resmi kurumlar tarafından ivedilikle kontrol edilmesini, gerekli tedbirlerin alınmasını ve cezai yaptırımların uygulanmasını talep eden Keşan Saros Emlakçılar Derneği Başkanı Fahir Afalcı, “Derneğimizin bütün üyeleri ile birlikte, bu şahısları tespitte, resmi kurumlarımızla dayanışma içerisinde olacağımızı Keşan halkımıza beyan ederiz. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz, herhangi bir gayrimenkul alıp satarken aracılık eden şahıslara resmi emlakçı olup olmadığını sormaları, var ise belge istemeleri. En doğru bilgiyi emlak ofisi bulunan resmi emlakçılardan öğrenebilirsiniz.  Keşan Saros Emlakçılar Derneği olarak sayın yetkililerimizden de bu konuda göstermiş oldukları duyarlılığı bir kez daha gösterip cezai yaptırımları uygulamalarını rica ediyoruz.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.