AYGÜL KONAR

Sigortanın kötü gün dostu olduğunu vurgulayan Yılmaz, ekonominin ve finans sektörünün de can damarı olduğunu belirtti.

“SİGORTA, HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ KÖTÜ GÜN DOSTUDUR”

2020 yılında sigorta sektörü büyük bir sınav verdiğini belirten Yılmaz: “Sektör, sınavı başarıyla geçti. Bunda, iyi bir örgütlenme ve çabuk iletişime geçilmesi büyük bir rol oynamaktadır. Sigorta, her zaman olduğu gibi kötü gün dostudur. Sel, deprem, yangın, COVİD-19 ve üst üste gelen felaketler sigortanın önemini bir kez daha herkese hatırlatmış oluyor. Örnek vermek gerekirse; İzmir’de en son yaşanan sel dosyasında yaklaşık 3 bin tane dosya açıldı. Bu kadar dosya açıldıysa, o kadar sigortalının olduğunu göstermektedir. Ekonominin ve finans sektörünün can damarı sigortadır” dedi.

“TARSİM, YÜZDE 50 DEVLET DESTEĞİ OLAN BİR SİSTEMDİR”

TARSİM sigortası hakkında değerlendirmelerde bulunan Sedat Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “TARSİM sigortasına ilgi halen yeterli düzeyde değil. Boş vermişlik devam ediyor. Ama istenmeyen olaylar, başa geldiğinde önemi anlaşılıyor. Üreticimizin zararları sigorta tarafından karşılanıyor. TARSİM, yüzde 50 devlet desteği olan bir sistemdir. Ayrıca, sigorta maliyetleri de çok yüksek seviyede değil. Bundan ötürü de, üreticilerimiz herhangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmamak için sigortalarını mutlaka yaptırmalarında fayda var.”

“SİGORTA, EN GÜVENİLİR LİMANDIR”

TARSİM sigortasının kapsamının geniş olduğuna kayıt düşen Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Kuraklık, sel ve don felaketleri yaşandığında sigorta sizin en güvenilir limanınızdır. Harman döneminde herhangi bir olumsuzluk yaşandığında, üreticinin tüm birikimleri yok olup gider. Üreticimizin alın terinin yok olup gitmemesi açısından mutlak suretle sigorta yaptırmaları gerekiyor.”