SONGÜL KONAR

Yılmaz, son günlerde bölgemizde olan yağışlarla birlikte bazı ekim yerlerinin sular altında kaldığına, kış şartlarının kapıya dayandığına ve vatandaşların malına, mülküne daha fazla önem vererek sigorta yapmanın ne kadar önemli olduğuna değindi. 

“BUNLAR, İNSANLARIN BAŞINA GELMEDEN ANLAŞILMASI GÜÇ”

Sigorta yaparak birçok şeyin güvence altına alındığına değinen Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sigorta, zor günlerin en büyük dostu. Yağmur da kuraklık da çok önemli şeyler. Küresel ısınmadan dolayı iklim değişiklikleri hepimizin başında. Bununla birlikte güvencelerimiz ve kendi tedbirlerimiz yanında sigorta teminatlarımızı da birinci derece göz önüne almamız gereken günleri yaşıyoruz. Bunlar, insanların başına gelmeden anlaşılması güç. Biz, başımıza bir şey gelmeden önce teminat altına almayı düşünüyoruz. Dün kuraklık gündemdeydi, kuraklık için bağırıyorduk, şimdi su fazlalığından yakınıyoruz. Öyle günler geçiriyoruz ki, pandemi döneminde gelir gücümüz düşüyor, harcama gücümüz yükseliyor. Başımıza bir şey geldiğinde bunu telafi edemeyecek hale geliyoruz. Telefi edecek tek basamak sigorta. Fuzuli gibi görünen harcamaların aslında ne kadar elzem bir ihtiyaca gittiğini dikkate alırsak sigorta önemlidir.” 

“SİGORTAYI ZOR GÜNÜN DOSTU OLARAK LANSE ETMEMİZİN NEDENİ BU”

Sigorta güvencesinin ilk sıralarda olması gerektiğini önemle hatırlatan Yılmaz, “Görüyorsunuz ki ev fiyatları, araç fiyatları yükseliyor, alım gücü de düşüyor. Başımıza bir şey geldiğinde bunu telafi edecek ne yapacağız, imkânsız hale geliyor. İkinci el araçlara bakıyoruz, şu an yine fiyatları tavan yaptı, alınmaz hale geldi. Orta halli bir ailenin bütçesiyle alınmaz halde. Bunu almışız, başa bir şey geldiğinde telafisinde daha zor hale geliyor. Sigortası olmayan bir aracın en ufak kazasında bile tamire getirmesi güç oluyor. Sigorta kazanına attığınız birikimlerle aracınızı tamire rahatlıkla götürebiliyorsunuz. Sigortayı zor günün dostu olarak lanse etmemizin nedeni bu. Cebinizden çıkacak para bir tek sigorta pirimi yatırırken çıkıyor. Alçak evlerde yağmur suyu problem, dâhili su problem. Yol kazalarının çoğu yağmurdan oluşuyor, çukurlar dolan su nedeniyle gözükmüyor. Hızlı gidince araç yoldan çıkıyor. Allah kimsenin başına hiçbirini vermesin. Görüyorsak bunlar başımıza geliyorsa, sigorta güvencesini ilk sıraya almak gerekiyor” diye konuştu. 

“İKİ TARAFA DA BAKTIĞINIZDA RİSK HER ZAMAN VAR”

Sigortaya verilen paraların fuzuli harcama olmadığına vurgu yapan Yılmaz, açıklamasına şu cümleler ile devam etti: “Tarımda kuraklık teminatı verilmeye başlandı. Sel, su teminatı zaten var. İki tarafa da baktığınızda risk her zaman var. Riskin karşılığını da her zaman söylüyoruz, sigorta. Yanınızda her zaman bulabileceğiniz, en gerçek dost, en telafi aracı sigorta. Bugün artan fiyatlara baktığımızda sigortaya verilen paralar, fuzuli bir harcama değil. Artık ufak meblağlı ne ev ne araba kaldı. Bunlar çoğu zaman ya birikimlerle ya da borçlanarak alınan şeyler. Borç bitmeden başınıza bir şey geliyor, borç önünüze düşmüş oluyor, kaza önünüze düşmüş oluyor. Sigorta güvenceniz varken, hasar giderildiği için malınızı güle güle kullanma şansına sahipsiniz. Artık insanlara kaskosuz araç kullanmamalarını söylüyoruz. Fiyatlar yükseldi, dolara bağlı diyoruz ama dolar düşse de fiyatlar yine yükseliyor. Yaşamın ikmal maliyetleri zor. Sağlıkta da aynı. Hastaneye gittiğinizde kapıdan içeri girerken başka oluyor, çıkarken bir başka oluyor. Sağlam giriyorsunuz, parayı öderken hasta oluyorsunuz. Sigorta güvencesinin birinci plana alınmasını herkese öneriyoruz.”

“NE OLUR NE OLMAZ SİGORTASIZ OLMAZ”

Katılımcı çoğaldıkça havuzun büyüdüğünü ve hasarların daha çabuk ödendiğini belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Geçen yıl mart ayına kadar sektör durmuştu. İnsanlar sigortaya inandıkça pirim üretimi de artıyor. Pirimden ziyade katılımcı sayısını ön plana alıyoruz. Katılımcı çoğaldıkça havuz büyüyor ve hasar daha çabuk ödeniyor. Sigorta şirketleri, pandemi döneminde sigorta yaptıran vatandaşların başına bir şey geldiğinde ilk yardımı hızlı hızlı yapmaya başladılar. Eksperlere gelemediklerinde online olarak hasarı görüntülediler. Evraklarını aldılar. Sigorta ödemelerini en kısa zamanda yapmaya çalıştılar. Bu tüm sigorta şirketlerinin gayretiyle sigortaya olan güvence de artıyor. Sigortaya artık sırtınızı dönmek değil, sigortalı olmak güvence oldu. Huzurun kaynağı sigortada diyoruz. Ne olur ne olmaz sigortasız olmaz diyoruz.”