HABER MERKEZİ

Esnaftan gelen zam tekliflerinin tamamını değerlendirdiklerini belirten Kemal Cingöz, yapılan incelemeler ve araştırmalar neticesinde uygun görülen tekliflerin değerlendirildiğini uygun görülmeyen tekliflerin ise reddedildiğini söyledi.

“NOTER DEĞİLİZ. HER TALEBİ ONAYLAYAMAYIZ”

Edirne’de simit fırını işletmelerinden 1 TL’lik zam teklifi geldiğini açıklayan Cingöz, simidin üretim maliyetlerinin yaklaşık 1 aydır stabil gittiğine vurgu yaparak, zam teklifini reddettiklerini söyledi. Cingöz, 100 gram simidin 5 TL’den satılmasının mümkün olmadığını belirtti.

Esnaftan gelen zam tekliflerinin tamamını değerlendirdiklerini belirten Cingöz, yapılan incelemeler ve araştırmalar neticesinde uygun bulunan tekliflerin değerlendirildiğini uygun görülmeyen tekliflerin ise reddedildiğini anlattı.
1 BARDAK ÇAY 4 TL
Çay ve şeker fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle kıraathane işletmecilerinden zam talebi geldiğini söyleyen Başkan Cingöz, kahveci esnafının talebini haklı bulduklarını belirterek, 1 TL’lik zam kararını onaylayacaklarını ifade etti. Cingöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Kahve ve Kıraathaneler için bu fiyatlar. Kafelere fiyat veriyoruz hiç kimsenin o fiyatlara uyduğunu duymadım. Kafelerdeki fiyatlar bizim verdiğimiz fiyatların da üzerinde.  Geçenlerde sıkı bir denetime tabi tuttular ama şuan denetim ne boyuttadır onu bilmiyorum. Eğer ki yetmiyorsa fiyat isteyecekler bizde değerlendireceğiz. Talepleri doğruysa, gerçeği yansıtıyorsa biz onaylarız. Ama biz noter makamı değiliz. Buraya gelen her talebi geldiği gibi onaylayalım. Biz hem esnafı koruyup, kollayacağız hem sokaktaki vatandaşı da düşüneceğiz. Bizim asli görevimiz bu.”