Türkiye genelinde olduğu gibi Keşan’da da hava sıcaklıklarının düşmeye başlaması ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte soba satışları yavaş yavaş hızlanmaya başladı.
Özellikle belde ve köylerde yaşayan vatandaşlar kış hazırlıklarını tamamlaya başladı. Kışlık odun ve kömürlerini alan vatandaşlar, ardından soba satıcılarının yolunu tutuyor. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte işlerinin arttığını söyleyen soba satıcıları, genelde köylerde ve kalorifer olmayan evlerde yaşayan vatandaşların soba aldıklarını belirtti.
Keşan’da 10 yaşından beri soba satıcılığı yapan Şenol Uvacıklı, “Özellikle köyler, ilçemizde kalorifer olmayan evlerimizde soba kullanılıyor. Elimizde her türlü soba mevcut. Özellikle kuzine(peçka) sobası, köylülerin tercih ettiği bir soba. Çünkü üzerinde su ısıtılıp, fırınında yemek yapılabiliyor” dedi.
Doğalgazın gelecek olmasının bu yıl işlerini aksatmadığını belirten Uvacıklı, “Ancak önümüzdeki yıllarda aksatabilir. Sobanın yanında soba kurulurken kullanılacak malzemeleri de satıyoruz. Vatandaşlara iyi hizmet sunmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.