Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, İpsala Ticaret Borsası ve merkezi İstanbul’da bulunan Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği’nin işbirliğiyle, Keşan Satır Eti ile İpsala Pirinci’nin ülke çapında tanıtılması ve yeni pazarlar bulunması amacıyla 25 Aralık 2012 Salı günü İstanbul’da düzenlenen etkinlikle ilgili dün bir basın toplantısı düzenlendi.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında saat 10.30’da başlayan toplantıya, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çakmak katıldı.

TOPLANTI AMACINA ULAŞTI

Helvacıoğlu, daha önce başladıkları çalışmaları lansman gecesinde mutlu son ile bitirdiklerini belirterek, “Bölgemizin önemli değerlerini ulusal pazarda tanıtmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşadık. Bölgemizden Sayın Valimiz, milletvekillerimiz, 3 kaymakamımız, belediye başkanlarımız, Edirne oda ve borsa temsilcileri önemli bir birlik beraberlik içerisinde çıkartma yaparak İstanbul Üniversitesi’ndeki tanıtımı 150 kişiyle gerçekleştirdik. Toplantı amacına ulaştı.

TANITIM GECESİ BÖLGE BİRLİĞİNE TEMEL OLDU

İpsala Pirinci ve Keşan Satır Et’in tanıtımını yaparken kendiliğinden doğan bir sonuç çıktı. Bu da yöresel değerlerimizin tanıtım gecesinin bölge birliğine temel olmasıydı. Ürünlerimizin tanıtımı yapılırken bölge birliğimiz tanıtım gecesinin önüne geçen bir fotoğraf oldu. Özlediğimiz de buydu. Markalaşmanın yoluna gideceksek bölgemizi, bir arada hareket edersek marka olmaya aday olduğumuzu yinelemek istiyorum. Yani şehirler marka olmaya başladı. O zaman bizim de bu çalışmamızda doğru bir mesaj ortaya çıktı. Fotoğrafın beraberliğe yansıması yarınlara hazırlık oldu.” dedi.

GELECEĞE EN GÜZEL MİRAS MARKALARIMIZ

Toplantı sonrası birçok yerde tanıtım gecesinin ilgi görmeyi devam ettiğini ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, şöyle konuştu: “Uzun soluklu çalışmanın başlangıcı olan bu tanıtım gecesinin devamını başka organizasyonlarla daha geniş bir şekilde yapmaya çalışacağız. Artık bizim değerlerimiz olduğunu herkesin hissetmesi gerekiyor. Geleceğe en güzel miras markalar. Herkes mümkünse misafirlerine satır et ikram etsin ve gittiği yere pirinç hediye etsin. Gecenin düzenlenmesinde emeğe geçen herkese teşekkür ediyor, yeni yıllarını kutluyorum. ”

GİRGİN: BİRLİKTELİĞİ SAĞLAYABİLİYORUZ

İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin, tanıtıma oldukça güzel bir katılım olduğunu belirtti. Girgin şunları söyledi: “Bizi en çok heyecanlandıran sivil toplum kuruluşları olarak yapılamayacak herhangi bir işin kalmadığını görmek. Birlikteliği sağlayabiliyoruz. O zaman projeleri projelerimizi yaratacağız ve değerli büyüklerimizi yanımıza alarak hedeflerimize yürüyeceğiz. İstersek birçok şeyin üstesinden geleceğiz. Marka olan illere baktığımızda herkesin birlik içerisinde hareket ettiğini görüyoruz. Keşan İpsala Enez üçgeninde güzel bir birliktelik yakaladık. Neden devam etmesin? Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bölge olarak yapacağımız çok iş var. Hepimize sorumluluk düşüyor.”  

ÇAKMAK: KALİTEYİ KORUMAMIZ GEREKİR

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çakmak da, Keşan’ın markasını bulduğunu dile getirerek, “Ne kadar çok markamız olursa o kadar büyürüz. Ancak, kaliteyi korumamız gerekir. Burada işletmelerimize büyük işler düşüyor. Ayrıca Keşan’da eleman noksanlığımız var. Keşan’da turizm lisesini açmamız gerekiyor. Taşınacak olan Cezaevi müze yapılsın deniyor. Burada kültür evi olmaz. Orası yıkılsın ve yerine meslek liselerimizden birini açalım. Zaten bizim Keşan’ın tarihinde çok önemli bir şey yok. Müzemize ne koyacağız? Kara sabanları mı?”  dedi.