Keşan İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Özbek, altın fiyatlarının geçtiğimiz günlerde yaşanan ani düşüşün ardından tekrar normale dönmeye başladığını belirterek, “Altına yatırım yapanlar sabırlı olmalı” dedi.

Altın fiyatlarının geçen haftadan itibaren yükselmeye başladığını ve şu anki gerçek değerine yakın bir fiyat aralığına oturduğunu kaydeden Özbek,“Bundan sonra artışların hızlı olacağını düşünmüyoruz. Altın fiyatları uzun bir süre bu seviyelerde kalabilir. Önümüzdeki günlerde açıklanacak olan ekonomik veriler de altının gidişatında etkili olacak. Altına yatırım yapmış olanlara biraz daha beklemelerini öneriyoruz. Altının fiyat olarak en düşük seviyelerde olduğu dönemde yaptığımız açıklamada fiyatın normale döneceğini belirtmiştim. Eski seviyesine gelmesi biraz zaman alabilir. Şu anda ortalama seviyelere geldi. Altın fiyatları bundan bir süre önce en yüksek gördüğü yeri ancak 1-2 yıl içerisinde görebilir. Yatırımcı aceleci olmasın” dedi.

Altın fiyatlarının yaklaşmakta olan düğün sezonu ile hiçbir alakasının olmadığını ve vatandaşlar arasında böyle bir yanlış kanaat olduğunu da belirten Özbek,”Altın fiyatını belirleyen tek bir durum vardır o da uluslar arası piyasalardaki gelişmeler. Açıklanan ekonomik göstergeler. Onun dışında hiçbir neden altın fiyatında belirleyici rol oynayamaz” diye konuştu.

Son zamanlarda bazı bankaların altın hesabı açıp vatandaşlardan altın toplamaya başladığına da değinen Özbek, şöyle konuştu: “Bankaların ekonomik durumları biz kuyumcu esnafına göre çok daha güçlü. Onlar da bu işi yapmaya başladılar. Altın istenildiği an paraya dönüştürülen bir yatırım aracıdır. Biz kuyumcular vatandaşa her zaman her şartta hizmet vermeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız ellerinde bulunan altını istedikleri an paraya çevirebilir ama bankada yatırdığı altınını en azından cumartesi ve pazar günleri paraya çeviremez. İnsanlar bankaları da tercih edebilirler.”