SONGÜL KONAR
AK Parti MKYK Üyesi ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm kesimlerin zor günler geçirdiğinin bilincinde olduklarını söyledi. Aksal, esnaf için mücbir sebep kapmasına giren firmalar  ve KOBİ’ler için SGK ödemelerini ertelediklerini, dükkânını kapatan ya da işleri yavaşlayan esnafa da kısa çalışma ödeneği sağladıklarını hatırlattı. Esnafın yanında çalışanların da maaşlarının büyük kısmının ödeneceğini ifade eden Aksal, “Ücretsiz izne çıkarılan çalışanlarımıza da maaş desteği verilecek” dedi.
Aksal, koronavirüse yönelik tedbirlerden etkilenen çalışanlar ile sektörlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ile mağdur edilmeyeceğini de vurguladı.
TEDBİRLER ALINMAYA DEVAM EDECEK
Türkiye’yi bu sıkıntılı dönemden en az kayıpla çıkarmak, bir an önce hayatın normale dönmesi için her türlü tedbirin alındığını ve alınmaya devam edildiğini ifade eden Aksal, tespit edilen eksikliklerin de ilgili kurum ve kuruluşlarca giderilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.
Sürecin tüm dünyada ekonomik tedbirleri beraberinde getirdiğini, Türkiye’de de üretimin gücünü göz ardı etmeden çeşitli tedbirler alındığını aktaran Fatma Aksal, “Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında, 5 bin TL’nin altında geliri olanlara verilecek temel ihtiyaç desteğine 3,7 milyon kişi başvurdu, ödemesi bu hafta başlayacak. Dar gelirli 2,1 milyon aileye sağlanan 1000 TL nakdi yardımı yeni 2,3 milyon aileyle birlikte toplamda 4,4 milyon aileye vereceğiz. Pazartesi gün sonu itibarıyla yaklaşık 23 bin firmaya kredileri tahsis edildi. 2,8 milyar TL’lik finansman KOBİ’lerin hesaplarına geçti. Salgının ekonomiye etkileri olacaksa burada ekonomiyi ve piyasaları salgından koruyacak mücadelede özel bankaları da görmek arzusundayız. 71 binden fazla esnafımıza 25 bin TL finansman, 30 binden fazla esnafımıza 25 bin TL limitli ticari kart sağlandı” şeklinde konuştu.