Bölgesel lezzetlerimiz Keşan Satır Eti ile İpsala Pirinci’nin ülke çapında tanıtılması ve yeni pazarlar bulunması amacıyla, 25 Aralık 2012 Salı günü İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Bahçeşehir Üniversitesi lokalinde 150 kişilik bir organizasyon gerçekleştirilecek.
Yapılacak bu tanıtıma hazırlık amacıyla dün bir toplantı düzenlendi. Keşan TSO’nun yeni hizmet binasında gerçekleştirilen ve saat 15.30’da başlayan toplantıya Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Hüseyin Çakmak ve Keşan TSO Satır Et Komisyonu üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Helvacıoğlu, Keşan Satır Eti ve İpsala Pirinci’nin tanıtımına ara vermeden devam etmekte olduklarını söyledi. “Satır et ile ilgili markalaşma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyoruz.” diyen Helvacıoğlu, 25 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak olan tanıtım organizasyonu ile ilgili şu bilgileri verdi:
“25 Aralık 2012 Salı günü İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Bahçeşehir Üniversitesi’nin Boğaz tarafına bakan lokalinde 150 kişilik bir organizasyon gerçekleştirilecek. Sayın valimiz bizimle olacak. 3 Edirne Milletvekilimiz gelecek. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, İstanbul Sanayi Odası Başkan C. Tanıl Küçük, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner aramızda olacak. Keşan, İpsala, Enez kaymakam ve belediye başkanlarımız, İstanbul’da yaşayan ve işinde başarılı olmuş işadamlarımız da aramızda olacak. Bu organizasyonu KEYİAD ile birlikte yürütüyoruz. Keşan Satır Eti ve İpsala Pirinci’nin birlikte tanıtımını yapacağız. Bu işi yaparken İstanbul’da işyeri bulunan Celal Çakır ağabeyimizden destek alacağız. Tanıtımımıza ulusal televizyon ve ulusal basın temsilcileri katılacak. Sanıyorum Rumeli TV bizim organizasyonumuzu canlı olarak yayınlayacak. Yiğit Bulut katılacak, Kanal 24’te haber yapacak, kendi haber programında tanıtımımıza değinecek. Ulusal televizyon ve ulusal basında çalışan Keşanlı hemşehrilerimiz var, onlar da katılacak. 25 Aralık Salı günü saat 12.00 sıralarında Keşan’dan yola çıkacağız. Sanırım 2 otobüs gideriz. Akşam saatlerine kadar sürecek olan tanıtımımızda, masalarda Keşan Satır Eti ve İpsala Pirinci olacak. “
Helvacıoğlu, 25 Aralık’taki bu tanıtım organizasyonunun daha büyüğünün önümüzdeki süreçte gerçekleştirileceğini de bildirdi.
Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından toplantıda yapılacak hazırlıklar görüşüldü. Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Hüseyin Çakmak ve komisyon üyeleri bu konudaki görüşlerini ifade ettiler.