AYGÜL KONAR

“KEŞAN’IN HER YERE YAKIN OLMASI NEDENİYLE, MERKEZDEKİ KONUT FİYATLARI ARTIŞ GÖSTERMİŞ OLDU”

Emlak sektörünün durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Uybaş, “Gayrimenkul alım satımının en yavaş geçtiği süreci yaşıyoruz. Konut kredi faizlerinin yüksek oluşu, döviz kurundaki artış ve altın fiyatlarının yüksek olması nedeniyle, insanlar bekleme sürecine girdi. Döviz ve altındaki artış nedeniyle, demir fiyatları ve inşaat maliyetlerinde belli bir artış yaşandı. Örnek vermek gerekirse; 200 bin TL değerinde olan bir evin fiyatı 400 bin TL oldu. Sadece Keşan’da değil, tüm Türkiye’de benzer durumlar yaşandı. Ayrıca, Keşan’ın her yere yakın olması nedeniyle, merkezdeki konut fiyatları artış göstermiş oldu” dedi.

“HERKES YAZIN GELMESİNİ BEKLİYOR”

Emlakçılar olarak, yaz sezonundan beklentilerinin yüksek olduğunu belirten Kudret Uybaş, şunları söyledi: “Keşan’da satışlarımız kötü gidiyor ve herkes yazın gelmesini bekliyor. Pandemi nedeniyle, herkesin işlerinde ciddi bir durgunluk söz konusuydu. Ama her şeye rağmen umudumuzu kaybetmedik ve yazın işlerin açılacağını umut ediyoruz. Aşılama süreciyle birlikte yaz sezonunda vaka sayılarında belli bir azalmanın yaşanacağını düşünüyoruz. İnsanların uzun zamandır kapalı kalmaları nedeniyle, yaz döneminde tatil yapacaklarını düşünüyoruz. Her şeye rağmen iyimser şekilde düşünüyoruz.”

“ERİKLİ’YE SUYUN GELMESİYLE BİRLİKTE BÖLGEYE TALEBİN ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Yaz dönemi için aramaların başladığını ifade eden Uybaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milli Eğitim Bakanı, okulların online eğitimin 2 Temmuz’a kadar olacağını açıklamıştı. İnsanlarda tatillerini okulların kapanmasına göre ayarlamaya çalışıyor. Sezonluk kiralamalar içinde talepler alıyoruz. Erikli’de, sezonluk kiralamalar 10 bin-15 bin TL arasında değişiyor. Ramazan Bayramı için yer ayırtmak isteyenler, sokağa çıkma yasağının olup-olmayacağını soruyorlar. Ama bayramda sokağa çıkma yasağı olabilir. Bundan ötürü de, bayram için rezervasyon alamıyoruz. Haziran ayı da, beklediğimiz gibi geçeceğini düşünmüyorum. Temmuz ve ağustos aylarında ne iş yapabilirsek yaparız. Ayrıca, Erikli’ye suyun gelmesiyle birlikte bölgeye talebin artacağını düşünüyorum. Sezonun her şeye rağmen hayırlı olmasını diliyorum.”