HABER MERKEZİ

Keşan’daki daire fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulunarak sözlerine başlayan Uybaş, “Keşan’daki daire fiyatları tavan seviyeye ulaştı. Yeni yapılan dairelerin metrekare fiyatı 2 bin lira seviyesinde olduğunu görüyoruz. Fiyatların yine bu şekilde devam edeceğine inanıyorum. Binanın yaşı ve dairenin özelliklerine göre fiyatlar aşağılara doğru devam ediyor.” şeklinde konuştu.

METREKARESİ 4 BİN LİRAYI GEÇTİ

Keşan’daki daire fiyatları belli bir seviye oturmuş olsa da Erikli’deki fiyatlarda artışın devam ettiğinin altını çizen Kudret Uybaş, “Erikli’de eski dairelerin metrekaresi 2 bin-3 bin lira arasında değişiyordu. Yeni yapılan dairelerde metrekaresi 4 bin lirayı geçti. Yeni başlayan projelerde 50 metrekarelik 2+1 dairelerin 250 bin-260 bin lira istendiğini görüyoruz. Ancak Keşanlılar Erikli için müşteri değil. Erikli’deki Keşanlıların dairelerini İstanbul, Çorlu ve Edirne’deki insanlar satın alıyor. Gelecek kaygısı ya da bölge insanının ekonomik anlamda fakirleşmesinden kaynaklanıyor olabilir. Keşanlılar evini satarak Erikli’ye geliş-gidiş yapabileceğini düşünüyor. Bundan ötürü de satışlar yapılıyor.” dedi.

ERİKLİ BÖLGEDE EN DEĞERLİ YERLERDEN BİRİ KONUMUNDADIR

Uybaş, sözlerine şöyle devam etti: “Erikli her geçen gün büyüyor ve yeni 300 daire daha yapılacak. Dolayısıyla Erikli köy olmaktan çıkacak. Erikli’deki alt yapı ve su gibi sorunlar artarak devam eder. Kooperatif ne kadar canla başla çalışsa da kuyuların azalması su sıkıntısını artıracaktır. Fakat yapılacak dairelerinde satılmama gibi bir durumu yok. Erikli bölgede en değerli yerlerden biri konumundadır.”

10 BİN-15 BİN LİRA ARASINDA KAZANÇ ELDE EDİYOR

Erikli’de yeni daire sayısının ve fiyatlarının artmasının nedenleri hakkında da, konuşan Kudret Uybaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Erikli’deki dairelerin kira getirisi çok iyi. Dolayısıyla buradaki daireler yatırım amacıyla alınıyor. Buradan daire alan biri sezonda 10 bin-15 bin lira arasında kiralamadan kazanç elde ediyor. Bölgeyi bilen biri İstanbul’daki dairesini satıp Erikli’den almayı tercih etmeye başladı.”