MMMBD (Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği) Keşan Şubesi Ekonomik ve Sosyal İşler Sorumlusu Üzeyir Eralp Batman, dün yaptığı açıklamada, e-tebligat başvurularının 1 Nisan 2016 tarihine sona ereceğini belirtti.

Batman, 456 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle ticari, zirai ve mesleki kazancı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri ile kurumlar vergisi mükelleflerine e- tebligat sistemini kullanma zorunluluğu getirildiğini hatırlatarak, 28 Aralık 2015 tarihi itibariyle zorunluluk kapsamında bulunan 1 milyon 232 bin gelir vergisi ve 389 bin kurumlar vergisi mükellefin, uygulamadan yararlanmak için başvuruda bulunduğunu söyledi.

Henüz başvurusunu tamamlayamayan mükelleflerin bulunduğunu belirten Üzeyir Eralp Batman, “Kalan kısıtlı süre içinde herhangi bir sıkıntı yaşamamaları amacıyla, 29/12/2015 tarihli ve 29577 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 467 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile e-Tebligat sistemine başvuru süreleri 01/04/2016 tarihine kadar uzatılmıştır.” dedi.

SÜRE UZATIMI BİR DAHA OLMAYACAK

Sözlerinin sonunda, bu süre uzatımının bir daha olmayacağına dikkat çeken Batman, mükelleflerin, başvurularını son güne bırakmamaları gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “Mükellefler, ‘Nasıl olsa yine süre uzatılır’ düşüncesi içerisine girmemeliler. Mağduriyet yaşanmaması için başvuruların yapılması taraftarıyız.”