HABER MERKEZİ

Haluk Kaba, “Çıkarılan yapılandırma kanunu ile devletimiz iş dünyamıza çalışan esnaf ve sanatkârlarımızın kamuya olan borçlarının yapılandırılması ve taksitler halinde ödemede kolaylıklar sağlayacağını düşünüyorum. Özellikle peşin ödemelerde avantajlardan yararlanılabilir.” dedi.
7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanundan faydalanmak isteyenleri uyaran Kaba, başvurularını yarın yapması gerektiğini kaydetti.

PEŞİN ÖDEMEK İSTEYEN VATANDAŞLARA ÖNEMLİ İMKANLAR SUNULUYOR

Kaba, şunları söyledi: ”Kanun devlete borcu olan vatandaşlar açısından önemli fırsatlar sunuyor. SGK, trafik cezaları ve vergi borçları yapılandırılabilecek. Borçlar; 6,9,12,18 taksit yapılabiliyor. Peşin ödemek isteyen vatandaşlara önemli imkanlar sunuluyor. Vergi cezaları ve gecikme zamlarının tamamı silinebiliyor.”

31 ARALIK 2013 TARİHİNDEN ÖNCE OLAN 100 TL VE ALTINDAKİ BORÇLARIN TAMAMI BAŞVURU ARANMADAN SİLİNECEK

Haluk Kaba, sözlerini şöyle tamamladı: “Yapılandırmadan yararlanan vatandaşlar, borç aslını ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi oranları esas alınarak hesaplanan tutarın ödenmesi durumunda gecikme faizini, zammı ve vergi cezalarını ödemeyecek. Vergi aslına bağlı olmayan cezaların %50’sini ödenmesi durumunda da kalan %50 tahsil edilmeyecek. 31 Aralık 2013 tarihinden önce olan 100 TL ve altındaki borçların tamamı başvuru aranmadan silinecek.”