SONGÜL KONAR

“YAŞANAN KRİZİN YÜKÜ MİLLETİN SIRTINDA KALDI”

Türkiye’de son yıllarda artan işsizlik oranları hakkında değerlendirmelerde bulunarak, sözlerine başlayan Yatıkçı, “AKP işsizliğe çare bulamıyor. Zamlarla ülkeyi yönetmeye çalışıyor. İşsizlik oranlarının son 19 ayın en yüksek seviyesinde olduğunu görmekteyiz. İşsizlik arttı, yaşanan krizin yükü milletin sırtında kaldı, üretim düştü, her gün iğneden ipliğe her şeye zam yapıldı. En son fakirin ekmeğine bile gelen zammı seyreden AKP, üretime önem vermemesi, istihdam yaratacak yatırımların yapılmaması sebebiyle, genç işsizler ordusu yarattı.” dedi.

“İŞSİZLİK ORANI %16,9’A ÇIKTI”

Gençler arasında işsizlik oranlarının yüksek seviyelerde olduğuna kayıt düşen Salim Yatıkçı, sözlerine şöyle devam etti: “Genç işsizlerin oranı %23’e çıktı. Üniversiteli işsiz sayısının 1 milyonun üzerinde olduğunu görüyoruz. Yaklaşık 5 milyon gencin ise ne çalıştığı ne de okuduğu belli olmaması; yaşanan sıkıntıların ve işsizliğin yükü, ana ve babaların bin bir emekle büyüttüğü bu gençlerimizin omzuna yıkılmıştır. Ekim ayında işsizlik oranı %11,6’ya, işsiz sayısı ise 501 bin kişi artarak, 3 milyon 788 bine çıkmıştır. İş aramadığı halde iş bulsam çalışırım diyenler de dâhil edildiğinde işsiz vatandaşlarımızın sayısı 5 milyon 852 bine, işsizlik oranı ise %16,9’a çıkmaktadır.”

“KRİZ, GENÇLERİN UFKUNU KARARTTI”

Türkiye’de yaşanan krizin gençlerin ufkunu kararttığını ifade eden Yatıkçı, sözlerini şöyle tamamladı: “Aş, iş meselesi bir kenara bırakılamaz. Milletin evlatları işsizliğin kıskacında ayakta kalma mücadelesi verirken; işsizliğin, krizin derinleşmesine ülkeyi yönetenler seyirci kalmamalıdır.”