HABER MERKEZİ

Açıklamada dikkat çeken ifadeler ise şunlar oldu: “Günümüzde esnaflarımızın elinde olmayan yüksek zamlar küçük esnaflarımızı da çok sıkıntılara sokuyor. Kahveci, Kafeterya ve çay ocakları işleten esnafımız da,tüplere, Şekere, çaylara kahvelere, Elektrik, Suya, kiralara gelen büyük zamlara daha fazla  dayanacak gücü kalmadığını  belirterek Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler esnaf odamıza verdikleri dilekçeler ile yeni fiyat tarifelerinin düzenlenmesini yani çaylarımıza zam istediklerini talep ettiler”

Keşan Lokantacı Kahveci Ve Otelciler Esnaf Odası Başkanlığından yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

“Ülkemizdeki ekonomik sıkıntılar günlük hayatımızın her türlü ihtiyaçlarını etkiliyor. Günümüzde esnaflarımızın elinde olmayan yüksek zamlar küçük esnaflarımızı da çok sıkıntılara sokuyor.

Keşan Merkez ilçe, Belde ve köylerimizde  esnaflık yapan  Kahveci, Kafeterya ve çay ocakları işleten esnafımız da,tüplere, Şekere, çaylara kahvelere, Elektrik, Suya, kiralara gelen büyük zamlara daha fazla  dayanacak gücü kalmadığını  belirterek Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler esnaf odamıza verdikleri dilekçeler ile yeni fiyat tarifelerinin düzenlenmesini yani çaylarımıza zam istediklerini talep ettiler.

Daha önce Edirne Merkez Kahveci esnaflarımız da yeni zamlı fiyat tarifeye geçtiklerini öğrendik. Biz Keşan Lokantacı Kahveci ve otelciler esnaf odası olarak kahveci esnaflarımızın yeni fiyat tarife isteklerini inceledik araştırdık ve yeni fiyat verilmesi için Edirne esnaf ve sanatkarları odaları birliğimizden talep ettik. Edirne Esnaf Ve Sanatkarları Odaları birlik yönetimimiz talep ettiğimiz yeni çay tarifelerini uygun gördü.

Keşan lokantacı kahveci ve otelciler Odamıza üye Keşan merkez ilçe, Belde ve Köylerdeki tüm kahveci ve çay ocaklarını işleten esnafımız  Odamızdan  yeni fiyat tarifelerini almak zorundadırlar. Yapılacak denetimlerde yeni fiyat tarifeleri olmayan esnaflarımız cezalı duruma düşecektir.

BASİT USUL ESNAFIMIZIN SÖZLEŞMELERİ BU AY SON!

Hangi meslekten olursa olsun, hangi odaya hangi muhasebeciyle çalışıyorsa çalışsın, basit usul vergiye tabi esnaflarımız oda veya muhasebecisi ile bu ay Eylül ayı sonuna kadar sözleşme yapmak zorundadırlar.

Odası İle veya Muhasebecisi ile sözleşme yapmayan esnaflarımızın işlemleri yapılmayacaktır.

ODALARA GECİKMİŞ BORÇLARI İÇİN TAKSİTLENDİRME YAPANLARIN DİKKATİNE!

Tüm Kamu Kurum ve kuruluşlara gecikmiş borçlar için çıkan yapılandırmadan taksitlendirmeden odalarımıza gecikmiş borçları için taksitlendirme yapan esnaflarımızda yaptıkları taksitlendirme sözleşmelerine riayet etmeli, zamanında ödemelidir. Aksi taktirde ödemeleri zamanında ödemeyenlerin yaptıkları taksitlendirmeler geçersiz sayılır. eskisi gibi gecikme zamlı ve cezalı ödemek zorunda kalacaklardır.

Odalarımıza yapılandırma taksitlendirme yapan esnaflarımıza taksitlerini zamanında ödemelerini hatırlatıyorum.

Esnaflarımızın odalarımızdan gerekli bilgileri almalarında fayda vardır.”