HABER MERKEZİ

MMMBD (Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği) Keşan Şubesi Saymanı Egemen Lofçalı, 6736 Sayılı Bazı Borçların Yeniden Yapılandırılması kapsamında, borçlarını yapılandıran, ancak ödeme yapamayanlara yeni bir fırsat getirildiğini bildirdi.

Lofçalı, vergi ve SGK prim borçlarını yapılandıran, ancak ödeme fırsatını kaçıranların, bu ödemeleri Mayıs ayı sonuna kadar yapabileceğini kaydetti. Düzenli ödeme yapanların, gelecek taksitlerinin ise faizsiz olarak uzatıldığının altını çizen Egemen Lofçalı, “TBMM Genel Kurulunda görüşülen 'Torba Kanun' tasarısı üzerinde verilen önerge ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasını düzenleyen kanunda önemli değişiklik yapıldı. Bazı vatandaşlar, geçen Kasım ve Aralık aylarında ödemeleri gereken tutarları, çeşitli nedenlerle ödeyemedi. Bu sürelerin uzatılması için vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine, Hükümet, yaptığı değerlendirmede, böyle bir uzatmanın uygun olacağı kanaatine vardı. Yeniden yapılandırma kapsamında Kasım ve Aralık aylarında vergi ve SGK prim ödemelerini yapamayan ve haklarını kaybeden vatandaşlara ikinci bir şans getirildi. Haklarını kaybedenler, ödemelerini Mayıs ayı sonuna kadar yapabilecek.” dedi.

PEŞİN ÖDEMEYE İMKANI ELVERMEYENLER DE TAKSİTLİ ÖDEMEYE GEÇEBİLECEK

Taksitlerini düzenli ödeyen vatandaşların da vergi bakımından Ocak ve Mart ayında, sigorta primleri bakımından ise Şubat ve Nisan aylarında ödeyecekleri taksitler dâhil olmak üzere tüm taksitlerin ödeme sürelerinin faizsiz olarak uzatıldığını ifade eden Lofçalı, “Bundan sonraki yeniden yapılandırmanın tüm taksitlerini 4'er ay uzatıldı. Hükümet olarak her zaman vatandaşlardan gelen talepler dikkate alındı. Yani Ocak ayında yapılması gereken ödemeler Mayıs ayında, Şubat ayında yapılması gerekenler Haziran'da ve izleyen her taksit bu şekilde 4 ay ötelenerek ödenebilecek. Böylece içinde bulunduğumuz süreçte vatandaşlara yeni bir imkan sağlandı. Ayrıca kanundan yararlanmak için peşin ödeme tercihinde bulunanlardan, ödemelerini yapamayanların dilemeleri halinde, Mayıs sonuna kadar peşin ödeme indiriminden yararlanarak ödemelerini yapabilecek. Peşin ödemeye imkanı elvermeyenler de taksitli ödemeye geçebilecek. Daha önce peşin ödemelerini Aralık ayında gecikme zammı ile yapan vatandaşlara da peşin ödeme indirimi uygulanacak ve fazla ödedikleri tutar iade edilecek.” diye konuştu.