AYGÜL KONAR

Keşan’da müzik ile uğraşan yerel müzisyenler, koronavirüsünden nasıl etkilendiklerini anlattılar.

GEZER: “UMARIM BU ZOR GÜNLERİ BİR AN ÖNCE ATLATIR VE MÜZİKLİ YAŞAMLARIMIZA GERİ DÖNERİZ”

Gece Yolcuları isimli grubun bas gitaristliğini yapan, aynı zamanda Keşan’dan yaşamına devam eden Orkun Gezer, koronavirüsünden olumsuz etkilendiklerini belirterek şunları söyledi: “Yurtdışı ve yurtiçindeki bütün konserlerimizi iptal etmek zorunda kaldık. Yurtiçinde de turnelerimiz vardı. Mekânlar kapatılınca, konserlerimizi de iptal etmek durumunda kaldık. Aynı zamanda bir single projemiz vardı. Stüdyomuzu kapatmak zorunda kaldığımız için, single projemizi ertelemek zorunda kaldık. Çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyorken, böyle bir durma noktasına geldik. Her şey yoluna girdiği zaman, anlaşmalarımıza aynen devam edeceğimizi umuyorum. Umarım bu zor günleri bir an önce atlatır ve müzikli yaşamlarımıza geri döneriz. Bu süre içinde ne kadar evde durabilirsek, normal yaşamlarımıza o kadar çabuk kavuşacağız.” 

EGE: “NAKDİ AÇIDAN SIKINTILAR İÇERİSİNDEYİZ”

Son yaptığı “Dön Diyemem” isimli single ile çokça beğeni kazanan Keşanlı müzisyen Cihan Ege, müzisyenlerin salgından etkilendikleri ile ilgili şu yorumu yaptı: “Covid-19 virüs salgınıyla birlikte birçok sektör gibi müzik ve eğlence sektörleri de hüsrana uğradı. Konserlerimiz ve organizasyonlarımız iptal edildi. Bizler de yetkililerin ‘evdekal’ çağrısına uyup evlerimizde kalıyoruz. Fakat mesleğimizden dolayı, günlük kazanç sağladığımız ve çalıştığımız işletmelerin hepsi kapalı olduğu için, nakdi açıdan sıkıntılar içerisindeyiz. Yetkililerin, eğlence sektöründen kazanç sağlayan vatandaşlar için bir düzenleme getirmesini bekliyoruz. Bir an önce bu salgından kurtulmak ümidiyle. ‘EvdeKalTürkiye’” 

PAYAM: “DURUMUN NE ZAMAN NORMALE DÖNECEĞİ BİLİNMEDİĞİ İÇİN YENİ ANLAŞMALAR YAPAMIYORUZ”

Grup Aheste’nin solistliğini ve gitaristliğini yapan, Halk Eğitimi Merkez’inde de eğitmenlik yapan yerel müzisyen Ali Payam ise salgından nasıl etkilendiği ile ilgili şu sözlerle dile getirdi: “Müzik sektörü salgından çok fazla etkilendi. Bütün organizasyonlarımız iptal edildi. Durumun ne zaman normale döneceği bilinmediği için yeni anlaşmalar yapamıyoruz. Bütün özel sektörlerde olduğu gibi, bizler de fazlasıyla etkilendik. Zorluklar çekiyoruz. Umarım en kısa zamanda her şey normale döner hem biz müzisyenler, hem de dinleyicilerimiz, müziğe kavuşur. Bu yüzden evde kalmak çok önemli.” 

KUVANCI: “VİRÜSÜN ETKİSİNİN EN ÇOK HİSSEDİLDİĞİ SEKTÖRLERDEN BİRİSİ DE MÜZİK”

Grup Aheste’nin bas gitaristliğini yapan, aynı zamanda da Aheste Müzik Aletleri isimli dükkânın da işletmeciliğini yapan ve Halk Eğitimi Merkezi kurslarında eğiticilik yapan Keşanlı yerel müzisyen Olcay Kuvancı, ise müzisyenlerin sürecini şu şekilde aktardı: “Şüphesiz ki virüsün etkisinin en çok hissedildiği sektörlerden birisi de müzik. Gerek müzisyenler gerekse müzik eğitimcileri ya da enstrüman satışı ve ses sistemi kiralama işi ile uğraşan firmanlar, kişiler zor günler geçiriyor. Burada en çok etkilenenler ise müzisyenler. Bilindiği üzere eğlence mekanları, restoranlar, cafe ve barlar kapalı. Müzisyenler işsiz, birçok müzisyen günlük kazançları ile evlerine ekmek götürmekte, bu durumda destek olunması gereken sektörlerden biri ise müzik. Devlet görevlilerine seslenmek istiyorum. Lütfen müzisyenleri göz ardı etmesinler. İnsan yaşamı sürdüğü sürece, müzik hayatımızda olacak ve müzisyenler de bu durumun en büyük paydaşı olmaya devam edeceklerdir. Bu zor günlerin bir an önce bitmesini canı gönülden istiyoruz. En büyük dileğimiz sağlık. Bunun için de #evdekal #müziksizkalma.”