AYŞİN SEÇİL GEZER

Sigortacılık sektörünün döviz hareketlenmelerinden ve ekonomik verilerden birinci dereceden etkilendiğinin altını çizen Yılmaz, şunları söyledi: “Döviz ve fiyat artışlarının yaşandığı dönemde sigorta sektöründe kâr oranları otomatik olarak düşüyor. Eğer çok riskli hasarlar geldiğinde, zarar edilme noktasına geliyoruz. Tazminat oranlarının yüzde 6 oranında arttığını görüyoruz. Konutlarda maliyetler arttığında, yangın ve benzer sigorta fiyatlarında belli bir artış yaşanıyor. Ayrıca, araç fiyatları dövizden dolayı arttığı için hasar maliyetleri de artıyor. Kısacası, sigorta sektöründe faaliyet gösteren firmaların maliyetleri artıyor ve kâr oranları düşüyor.”

SİGORTANIZ VARSA YAŞADIĞINIZ KAYBI YENİDEN YERİNE KOYABİLİRSİNİZ

Sedat Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, dünyada sigorta fiyatları açısından en uygun ülkelerden biridir. Halkımız sigortaya verilen paranın boşa olduğunu düşünüyor. Ancak başına istenmeyen bir durum geldiği zaman ne kadar önemli olduğunu fark ediyor. Sigorta yaptıran kişi ya da kişiler başına bir olay geldiğinde anında karşılayamayacağı hasarı sigorta sayesinde anında karşılama şansı oluyor. Kısacası sigortanız varsa yaşadığınız kaybı yeniden yerine koyabilirsiniz.”

SİGORTACILIK HALKIN REFAHINI YÜKSELTEN BİR SİSTEMDİR

Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Sigortacılık halkın refahını yükselten bir sistemdir. Sigorta yaptırma konusunda dünya seviyelerine göre düşük. Fakat sigorta yaptırma bilinci her geçen gün artmaktadır.”