BÜLENT SAYLAM

Pazarda, yöresel ürünler, örgü, çanta gibi birçok ürünün satışı gerçekleştiriliyor. 

“BİN BİR EMEKLE YAPTIĞIMIZ ÜRÜNLERİ SATIYORUZ” 

Yöresel ürünler pazarında bin bir emekle yaptıkları ürünleri sattıklarını belirten girişimci kadınlar, “Biz, emek sarf edip, yerel ürünlerimizi ortaya çıkartıyoruz ve bu pazar sayesinde gerekli satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Tüm kadınları bu işlere yöneltmeye çalışıyoruz. Belediye başkanımıza bize verdiği destek için teşekkür ederiz.” dedi. 

Kuş: “Gelecek vadeden bir yer” 

Yöresel ürünler pazarında faaliyet gösteren Mehmet Kuş pazarla ilgili şu bilgileri verdi: “Pazarda, 21 işletme, 2 kooperatif ve Kent Konseyi hizmet veriyor. Esnaflarımız, burada yöresel ürünlerimizin tanıtımını yapıyor. Tarhana, makarna, kuskus, bakliyatlar, kahvaltılık çorba, karadut şurupları ve diğer reçel gibi ürünlerimizin tanıtımı yapılmaktadır. Gelen vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Kısa süre önce açılmamıza rağmen gelecek vadeden bir yerdir. Haftanın 7 günü sabah 07.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Böyle güzel bir yeri kazandırıp, bizlere ekmek kapısı açtığı için belediye başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’na teşekkür ediyorum.” 

 KOOPERATİFLEŞME ÇALIŞMALARINA GİDİLEBİLİR 

Tanju Korkmazer de, şöyle konuştu: “Ben, eşime yardımcı olmak için buraya geliyorum. Makarna, tarhana ve reçel yapılıyor. Bu pazarda, bölgeye ait tüm ürünler bulunuyor. Burada ürün alan vatandaş ne yediğini görebilecek. Belediye başkanımız Mustafa Helvacıoğlu belki de, zaman içerisinde kooperatifleşme çalışmalarına girebilir. Böylece, şehir dışına toplu satış yapılarak hizmet verme imkanımız olabilir. İmalathanelerde hep birlikte üretip, dışarıya açılma imkanı olacak. Başkanımız, kadınların evlerine katkısını sağlamayı amaçlıyor. Bundan ötürü de, başkanımıza teşekkür ederim.” 

YILDIZ: “DEDELERİMİZDEN BİZE MİRAS KALAN ÜRÜNLERİ TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ” 

Hüseyin Yıldız ise, dedelerinden kendilerine miras kalan ürünleri tanıtmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: “Biz, 2 yıl önce İzzeti İkram’la bu yola başlandı. 1-1,5 ay öncede yöresel ürünler pazarı faaliyete geçirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Keşan için güzel bir yer kazandırıldı. Yeni olduğu için alışmak zaman alacak ama tanıtımla birlikte herkes burayı tanımaya başlayacaktır. Biz burada, dedelerimizden bize miras kalan ürünleri tanıtmaya çalışıyoruz.”