HABER MERKEZİ

Keşan TSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası) ve Dülgerler Odası ile MEYBEM’in (Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezleri A.Ş.)  yaptığı mesleki yeterlilik belgelendirme sınavları devam ediyor. 

Keşan TSO’nun girişimleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki MEYBEM’in geçtiğimiz aylarda düzenlediği sınavda başarılı olanlar belgelerini almışlardı.

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen meslek sayısının 48’den 81’ e çıktığını belirten Dülgerler Odası (Keşan Dülgerler İnşaat Sanatkarları ve Elektrik Tesisatçıları Esnaf ve Sanatkarları Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Gezer konu ile ilgili şunları kaydetti:

“Daha önce Keşan TSO önderliğinde,  Seramik, Ahşap, Isı Yalıtım ve Sıvacı olmak üzere 4 kategoride sınavlar düzenlenmişti. Tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler kapsamında getirilen mesleki yeterlilik zorunluluğu ile ilgili sınavlarımızı bu süreçte Keşan TSO ve Dülgerler Odamız ile birlikte devam ettirmek istiyoruz. Belgeli ve belgesiz çalışanların mutlaka ayrılması gerektiğini dile getiriyoruz. Keşan’da MEYBEM ile yeni bir sınav açılması için görüşmelerimiz oldu, bu kapsamda planlamalarımıza göre 16-17-18 Mart 2018 tarihlerinde MEYBEM işbirliğiyle Mesleki Yeterlilik Sınavlarımızı başlatacağız.”

Konuşmasının devamında, Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğin 26 Eylül 2017 tarihli ve 30192 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Gezer, “Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişilerin çalıştırılmaları mümkün olmayacak. Müteahhitlerimizde de ustalarını belge almaları için 16-17-18 Mart tarihlerinde yapacağımız sınavlara yönlendirmeli.” dedi.

Zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavlarına katılım için başvurular Keşan TSO ve Dülgerler Odası’na yapılabilecek.

Son başvuru tarihi ise 13 Mart Salı günü mesai saati bitimine kadar olarak belirlendi.