CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, yıllardır peşinde olduğu Keşan- Enez yolunun önemine dikkat çekerek “Yolu olmayan yeri nasıl turizm merkezi yapacaksınız? Yıllardır Keşan-Enez yolu yapılsın diye mücadele veriyorum, yol yapılana kadar da vermeye de devam edeceğim” dedi.

CHP’li Erdin Bircan, Enez’in doğa, tarih ve turizm güzelliklerinin yetirince değerlendirilmediğinin altını çizerek, “Yolu olmayan, hastanesi açılmayan yeri turizm merkezi haline getiremezsiniz. Türkiye’nin en güzel sahilleri AKP yüzünden kaderine terk edilmiş halde bekliyor” diye konuştu.

CHP’li Bircan, daha Milletvekili seçilmeden önce Keşan-Enez yolu için çalışmalara başlamıştı. Bakanla görüşen, karayolları ve bakanlık bürokratları ile sürekli iletişim halinde olan Bircan, yolun planlamaya alınmasını sağlamıştı. Bircan, “O kadar emek vererek yolun plana alınmasını sağladık ama ne yatırım programına aldılar, ne de başlangıç, bitiriliş tarihlerini açıkladılar. Sürekli soruyorum. Kamulaştırmalar bitince ihaleyi yapacağız diyorlar. Ben sürekli tüm köylere soruyorum kamulaştırma yapılan bir tek yer yok. AKP yine havanda su dövüyor” diyerek, yolun yapılmasının önemine dikkat çekti.

Bircan, parti görevleri nedeniyle Türkiye’nin bir çok noktasına gittiğinin altını çizerek, “Hakkari’ye kadar gittim. Enez yolu kadar kötü bir yol daha görmedim. Türkiye’nin en güzel turizm yeri olacak, yerli ve yabancı turistlerin akın edeceği Enez kağnı yolundan bozma bir yol yüzünden potansiyelinin çok çok azını gerçekleştirebiliyor” dedi.