AYŞİN SEÇİL GEZER

Bir heyet ile Ankara’ya gittiklerini kaydeden Bostancı, hazine yerleri ile ilgili bir süredir süren mahkeme süreçlerinin ardından çözüme yaklaştıklarını şu ifadeler ile anlattı: “Ankara’ya Kadın Kollarımız, Meclis Üyelerimiz ve avukatımız ile heyet olarak gittik. 10 gün önce Bakanlarımız ile görüşmüştük. İlyas Akmeşe ile gitmiştik ve 3 Bakan ile görüşmüştük. Maliye Bakanımız Naci Ağbal, Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş ve Faruk Çelik ile görüştük. Hazine yerleri ile ilgiliydi. Maliye Bakanımız Naci Ağbal, Milli Emlak Genel Müdürlüğüne kesin talimat verdi. Yasalar çerçevesinde Enez’in Başkanı ve İl Başkanı geldi, mahkemeler kazanılmış bunu çözün demişti. Kesin talimat vermişti bizde bir hafta sonra çağırdılar, gittik. Tekliflerimiz nedir, neden bu yerlerin bizim olduğuna dair belgelerimizi, yazılarımızı, mahkeme kararlarını götürerek iddia ettik. Bir dilekçe daha bıraktık, sonuç aşamasında ama her zaman dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazım ilkesiyle hareket ettiğim için bunun kesin olarak Enez Belediyesi’ne geçeceğini ben biliyorum. 983 dönüm yer Enez için önemli bir yerdir. Eskiden şeritler ile ölçülmüş, bir takım yerler bir yerlere verilmiş şimdi ölçtüğümüzde teknik aletler ile 800 dönüm, Enez Belediyesi uygulamaya girmiş ve bu yer 500 dönüm kalmış. Tabi yollar, otoparklar, camiler, okullar ayrılmış. Bu yerlerin bir kısmı vatandaşlar ile mahkemelik olduğu için uygulama dışı kalmış. 392 dönüm yer 52 parsel olarak tescil edilmiş. Bunun 51 parseli 392 dönüm bu yerler hazineye geçmiş davalar takip edilmediği için hazine de bunları satmış. Aslında konuşulan, mahkemelik olan yer 202 artı 84 dönüm. 2003 ile 2014 arasında 392 dönüm yer hazineye geçmiş ve satılmış. Bu yerler 286 dönüm kalmış. Bizden önce bu yerler satılmış, uygulamaya gitmiş kalan yer 180 dönüm civarında. Bizim de geri almak istediğimiz yer bunlar. İnşallah yakın zamanda bunları alarak Enez halkına, Enez’de ikamet eden insanlar uygun fiyatlar ile yer sahibi olsun istedik. 2019’a kadar yetiştireceğimizi düşünüyorum bunun için gittik ve büyük oranda da gerçekleşeceğini gördük.”

ÖNEMLİ OLAN BİR ARADA KONUŞMAK

Enez’in sorunlarının bir arada konuşularak çözüleceğini belirten Abdullah Bostancı, şunları söyledi: “Önümüzdeki Cuma günü herkesi bilgilendirmek adına sizleri de çağırarak Enez’in sorunlarını bir arada konuşmakta yarar olduğunu düşünüyorum. Herkes bir köşede konuşursa Enez’e zarar veriyoruz. Bilgiler ve belgeler şu anda bizde ama başkalarında bilgi ve belge varsa onları da getirsinler harmanlayalım. Enez ile ilgili doğru ne onu bulalım. Önemli olan bir arada konuşmak. Bir araya gelebilirsek önümüzdeki Cuma günü bir toplantı düzenliyorum.”

KÜLTÜR BİNASI YAPMAK İSTİYORUZ

Enez’e kültür binası kazandırmak istediklerini dile getiren Bostancı, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Kültür ve Turizm Bakanlığına gittik. Cumhuriyet Meydanı’nda bir buçuk senedir kazı devam ediyor. Bir hizmet binası ve kültür binası yapmak istiyoruz. Nihayet hazırladığımız proje dün kabul gördü. Pazartesi(bugün) Edirne’de görüşmeye gideceğiz. Böyle bir bina inşallah kültür amaçlı kazandıracağız. En az 5 trilyonluk bir proje, bunlarla ilgili gittik. Gittiğimiz her iki konu ile ilgili de sonuç aldık. İnşallah Enez için hayırlı olacak.”