Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, 10 Şubatta yaptığı Basın Toplantısı’nda 2 saat 30 dakika konuştu ve yaptıklarından çok yapamadıklarını anlattı. Verdiği rakamlar ise gerçeklerden çok uzak ve abartılıydı. Bu üslup hepimizin bildiği gibi Bostancı’nın artık kanıksadığımız bir kandırma alışkanlığı…“Pireyi deve yapayım” derken ipin ucunu kaçırıyor, herkesi aptal yerine koyuyor..

Örneğin Bostancı’nın 4 yılda 6 kat büyütüp 32 milyon TL olarak açıkladığı Enez belediyesi bütçesi kesinlikle doğru değildir. Enez Belediye bütçesi;2016 yılında 10.000 TL, gerçekleşen 8.458.237 TL’dir 2017 yılında tasarı bütçe 10 milyon TL, gerçekleşen 9.273 000 TL’dir,2018 yılı tahmini bütçesi ise 12.8 milyon TL’dir.

İyi de bu 32 milyon olarak toplantıda ilan ettiği “BÜTÇEM” dediği rakam nereden çıktı..? Bostancı, elmalarla armutları toplayarak hem kendini hem de kendisine inanmakta ısrarlı olanları kandırmaktadır.Taş fabrikasının 3 yılda yapmış olduğunu iddia ettiği toplam ciro olan 20 milyon TL’nin hepsini bu yılın bütçesine ekleyerek açıklaması tam bir aldatmaca kandırmacadır, trajik komik bir durumdur..Böyle bir bütçe tekniği yoktur,skandal bir açıklamadır, ya da bunca yıllık Belediye başkanlığına rağmen büyük cahilliktir.. Şirketin cirosu ile belediye Bütçesinin ne alakası var? Niye insanları kandırıyorsun? Kaldı ki kilit taş şirketinin 3 yıllık ciro rakamları da uçuktur.

Şöyle ki, öve öve bitiremediği bu kilit taş işinden kaçak kum ve su kullanmasına, orada çalışan bazı işçilerin maaş ve sigorta primlerinin belediye bütçesinden ödemesine, Belediye işçileri ve araçlarının neredeyse bedava çalıştırılmasına rağmen; bu atölye 2015 yılında 5.000 TL, 2016 yılında 443.000 TL zarar etmiştir. İlk defa 2017 yılında 52.137.00 TL kar elde ettiği görülmektedir. Satışlarına baktığımızda; SATIŞ GELİRLERİ 2015 yılında 900.000 TL,2016 yılında 3.000.000 TL, 2017 yılında ise 5.000.000 TL’dir. Yani bugüne kadar toplam sattığı mal toplamı:9.000.000 tl civarıdır. Bu satışların çoğu da kendi belediyemizin aldığı mallardır ve Belediye’nin şirkete 1 trilyon borcu vardır.

Şimdi soruyoruz; Nerede bu 20 milyon TL olarak açıkladığı satış? Ya yalandır, ya da şayet gerçekten böyle bir satış var ise o zaman daha vahim bir durum ortaya çıkmaktadır.

HODRİ MEYDAN demek lafla olmaz Sayın Bostancı. Rakamlarla konuşulacak doğru zeminlerde, belgelerle olur. Rakamlar da budur..   Bir başka yazımda “Yaptığını iddia ettiğin 100 trilyonluk yatırımları” anlatacağım.

 Hadi bakalım.. HODRİ MEYDAN…! Bu gazetenin bu sayfaları sana da açık.. Hadi cesaret et,  yalanla bizi… Şu 100 trilyonluk yatırımlarının bir dökümünü yap.. Gerçi hesap ortada 4 yılın gerçekleşen bütçelerini toplasan 35 milyon etmiyor.. Cari harcamaları yani maaşları falan düş… Hesabını yap öyle gel.

Haydi selametle..

MEĞERSE SAHİLDEKİ KOKUNUN NEDENİ YOSUNLARMIŞ

Sahilde bulunan arıtma tesisinin derin deşarj kanalı yapılmamıştır. Bu konu Orada yaşayan yazlıkçılar ve Enezli vatandaşlar tarafından basında sosyal medyada defalarca şikayet konusu edilmiştir. Turizm cenneti iddiasında olan Enezin bu sorunu mutlaka çözmesi gerekliydi. Bu aynı zamanda bir sağlık ve çevre sorunudur. Unutmamalıyız; deniz biterse turizm biter Enez biter. Sn Bostancı bu konuda sürekli topu taca atmış ve gerekli önemi göstermemiştir. Youtube’da yayınlanan Yaklaşık 3.5 yıl öncesi yaptığı bir toplantıda bu işi 400-500 bin TL ye ultraviyole ışınlarıyla çözeceğini söylemiş adeta halkımızla dalga geçmiştir. Geçen hafta yaptığı basın toplantısında Sayın Bostancı, yine bir skandal açıklamaya imza attı ve kokunun nedenini yosunlar olarak açıkladı. Ayrıca bu deşarj kanalının yapılsa bile lodosta dalgalar nedeniyle zarar göreceğini çalışmayacağını söyledi. Pes doğrusu, bu denli ciddi bir konuya yaklaşımına bakınca hayretler içinde kalmamak mümkün değil. Açık denizlere boruların döşendiği tüp geçitlerin yapıldığı bu çağda söylediklerini dinledikçe başkanın teknoloji konusunda çok gerilerde kaldığını görüyoruz. Bu arıtma geçen dönem muhalefet belediyesi olmasına rağmen 3 milyon TL’si hibe, 3 milyon TL’si iller bankasından borçlanarak yapıldı. Ama bu dönem iktidar belediyesi olmasına rağmen yaklaşık maliyeti 12 milyon TL olacak olan derin deşarj kanalı yapılamadı. Enez için hayati olan bu konuda bütün şartlar zorlanmalıydı. Avrupa çevre fonlarından da gerekirse yararlanarak çözülmeliydi.