ENEZ MEKTUBU

Enez Belediye başkanı Sn. Abdullah BOSTANCI 10 Şubat Cumartesi günü Enez’de bir BİLGİLENDİRME TOPLANTISI yapacak. Muhtemelen hep kendisi konuşacak ve bugüne kadar söylediklerinden farklı bir şey de söylemeyecek. Ama zahmet edip bu toplantıya katılacağını düşündüğüm gazeteci kardeşlerimize yardımcı olmak için ÖN BİLGİ olarak bazı konuları hatırlatmak ve fırsat bulup sorabilirlerse diye asıl sorulması gereken, yanıt bekleyen sorular için örnekler vermek istiyorum.

***

Bir kere hiç sabırsızlık göstermeyin ve “Of sıkıldım” falan demeyin.. Çünkü kısa konuşmayı hiç sevmeyen ama sonuçta hiçbir şey söylemeyen bir başkanımız var.. Buna hazır olun.. Eğer konuşması biter de, yanılıp, yakılıp  “Bir sorunuz var mı ?” diye sorarsa aşağıdaki yanıtı bugüne kadar alınamayan sorulardan sorabilirsiniz..

  • Belediyenin 40 milyon TL borcunun faili kimdir.? Eski Başkanlardan Ahmet ÇAYIR mı, Mustafa SÜNNETÇİ mi, yoksa Bostancı mı? Borcun hemen hemen tamamı İller Bankasına ve özellikle yanlış yapılmış, iğrenç kanalizasyon projesine ait olduğuna göre bu borçlanmanın kimin tarafından yapıldığını öğrenmek zor değildir. Kendisi inkar edecek ama gerçek budur. Borç BOSTANCI dönemine aittir.. Bu projeye ve bu borca imzayı atan BOSTANCI’dır. Borçlanmasına kızmıyoruz, inkar etmesine şaşıyoruz.
  • 27 adet çocuk parkı yaptığını iddia etmektedir. Bunları nerelere yaptırmıştır da hiç kimse görememektedir, yerini bilmemektedir...
  • 42 araçlık bir “Araç parkı” olan Belediyenin niçin TIR’ları, ekskavatörleri, kepçeleri vardır da doğru dürüst bir itfaiye aracı ve bir ambülânsı niye yoktur?
  • Yine böyle güçlü bir araç parkı bulunan, 421 çalışanı bulunan BOSTANCI “Kadir Topbaş” ve “Yeni Mahalle” parklarını niçin yapamamaktadır?
  • 3 yıldır başladı, başlıyor, başlayacak denilerek ihale tarihleri ilan edilen, hatta 3 yıl önce duvarlarının yıkımına başlanan, elektrik de üretecek olan PAZAR YERİ inşaatı hangi bahara kalmıştır?
  • Kilit taş fabrikası bugüne kadar 4-5 milyon TL lik satış yaptığına göre bu fabrikanın karından 28 Milyon borç nasıl ödenmiştir.? (Gazetelerde çıkan kendi ifadesidir.) Bu bir mucize olsa gerektir.
  • Çevreye kilit taştan daha çok GÜRÜLTÜ VE HAVA KİRLİLİĞİ üreten Kilit taş Fabrikası’nın yerini değiştirmek gerektiğini artık kendisi de kabul etmekte midir?
  • AKP iktidarının nimetlerini Enez’e taşımak iddiasıyla seçilen BOSTANCI iktidarın hangi nimetini Enez’e getirmiştir?
  • Bu cümleden olarak Enez-Keşan karayolunun 2018 yılı programına bile alınmayışı, Artık SU BİRİKİNTİSİ haline gelen Lagün Göllerinin temizliği, Enez Limanı’nın ULUSLARARASI trafiğe açılması, Enez’e YÜKSEK OKUL getirilmesi, 20 milyon TL yatırımla GENÇLİK MERKEZİ kurulması, GOLF sahaları gibi vaat edilen hizmetlerin niçin getirilemediği sorulabilir.. Ama yanıt alınamaz.
  • Hiç yoksa iktidarın TEK BİR nimeti olarak, ARITMA sistemi için bir DERİN DEŞARJ projesinin uygulanmasını düşünüp düşünmediğini öğrenebilirseniz çok yararlı olur.
  • Sokak hayvanlarının yarattığı sorunlar ya da BÜYÜKBAŞ hayvanların Sahil Sitesi ev bahçelerini otlakıye olarak kullanması, yaz aylarında 421 kişi çalıştırıldığı ile övündüğü halde Kale içinin Osmanlı mezarlarının ve genelde tüm Enez’in kirliliği, Enez’in trafik ve park yeri sorunu, kültür, sanat, spor olarak hangi adımları attığı gibi UFAK TEFEK sorunlarla vakit kaybetmeyin.. Böyle hizmetleri arasanız da bulamazsınız.
  • Aynı anda Belediyede çalıştığı, evine ekmek götürdüğü iddia edilen 421 kişinin isim listesini isteyebilir misiniz? Bunu isterseniz yalanların boyutu hakkında da bir fikir sahibi olabilirsiniz.
  • Gittikçe betonlaşan Enez Kent Merkezi’de izin verilen 4-5 katlı binalara DUR demeyi düşünüp düşünmediğini sorabilirsiniz. Bu arada vaktiniz varsa FABRİKA dediği KUM YIKAMA tezgahını da görmeli ve örnek almalısınız..
  • Seçilmeden önce dilinden düşürmediği ve kuracağını söylediği KENT KONSEYİ’ni niçin sümen altı ettiğini ise hiç sormayınız. O tür katılımcı üretken kuruluşlara bizim başkanımızın ihtiyacı yoktur. O her şeyi bilendir.
  • Geçen yıl Erikli’de sıfır bütçeyle yapılan ROCK FESTİVALİ’ni bu yıl Enez’de yapmak isteyen organizatörlere ne dediğini ve nasıl bir anlayışın Enez’de turizm için var olduğunu mutlaka sormalısınız ve Enez’e Enezlilere acımalısınız..

Vaktiniz varsa bu soruları çoğaltabilirim.

Sevgili basın mensupları;

Bu soruları sordunuz sordunuz; soramadınız, ya da yanıt alamadıysanız üzülmeyiniz. Sayın Bostancı’nın çağrısı ile yakında bu konuları basın önünde bizler tartışacak ve biz soracağız.. Sizlerden ricam en geç mart ayı içerisinde Keşan’da, uygun bir mekanda, her gazeteden bir temsilcinin de soru sorup katılacağı bir TARTIŞMA ORTAMINDA Sn. BOSTANCI ile bizi buluşturmanız. Onun yanıt vermediği veya vermekten kaçtığı tüm soruları biz soracağız  ve yanıtlayacağız..

Kendisi gelemese de biz bu soruları yanıtsız bırakmayacağız. Anlayan anlayacak..