Toplantı Salonuna girdiğim de, Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı’nın sağ tarafında AKP İlçe Başkanı, sol tarafında AKP İl Başkan Yardımcısı yer alıyor. İlk bakışta AKP Basın Toplantısı sandım. Ancak anladım ki Ali Soydan abimiz Balkan Basın Birliği Genel Başkanı ve Moderatör olarak orada yer alıyormuş. Bir de TON TV kanalından bir bayan da moderatör olarak orada bulunuyordu. Neden Ton TV diye düşünmedim sanmayın?

Basın Toplantısı Başladı, belediye basın sorumlusu 26 maddeden oluşan, başkanın anlatacağı konu başlıklarının yazdığı bülteni getirdi. Başkan Bostancı anlatmaya başladı. Başkan anlatıyor ama elinde net rakamlar yok! Sadece anlatıyor ve rakamları yuvarlıyor! Ve sanki sanal ortam da 3-5 kişiye cevaben konuşuyor! Zaten bunu kendisi de söyledi. 

Yaklaşık 2 saat konuşan Enez Belediye Başkanı soru cevap kısmına geçildiğinde ilk soruyu İyi Parti Enez İlçe Başkanı sordu. “Sahildeki İneklere Geçiştirmeli Bir Açıklama Yaptınız, ne olacak bu inekler” dedi. Başkan Bostancı da geçiştirme cevap verdiğini kabul ederek, konunun devletin desteği ile olacağını söyledi. Olabilir inekler ve köpekler bu ülkenin vazgeçilmez unsurları!

Soru sorma sırası bana gelmişti. Belki 10 yıllık televizyon programcılığı süresinde kimseyi kızdırmadan, kırmadan gerçekleri söylemeye çalıştım. Ancak Enez de bazı başkan yandaşlarının bana bu kadar kızıp tepki göstereceğini tahmin etmedim. Bostancı bile sarılıp teşekkür ederken…

1. Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancıya Sorduğum Sorular Şöyle;

5 Milyon bütçeyle, 54 çalışanla, 56 Milyon borç ile belediyeyi 2014 de aldığınızı söylediniz. Kapı da icra olduğunu söylediniz. Bütçeyi 6 kat artırarak 32 Milyona çıkardınız diye söylediniz. Siz bu 56 milyonluk borcun kap parasını ödediniz? Şuan Belediyenin güncel borcu nedir? 6 kat arttırdığınız bütçeye rağmen, geçtiğimiz günlerde makam aracınızın haciz edilip, bağlandı?

2. Eski belediye başkanları 54 çalışanla Enez’e hizmet ederken siz yazları 440 kişi, kışları ise 220 kişi ile hizmet ettiğinizi söylediniz. 4.200 kişinin yaşadığı ilçeye bu kadar çok insana ihtiyaç var mıdır? Bu Personeli hangi birimlerde kullanıyorsunuz?

3. Araç parkında 43 araç olduğunu söylediniz? Bunun kaçı sizin döneminizde alındı? Kaçı hibe, kaçı para ile alındı? 

4. Belediye dükkânlarını, yeni belediye hizmet binası için yıktığınızı biliyoruz. Ancak 2,5 yıl gibi zaman olmasına rağmen bazı yasal süreçlerden dolayı yapılamadığını söylediniz. Yıkıldığı tarihten bugüne kadar 110.000 TL yıkılan dükkânlardan kira gelirinden belediyenin mahrum kaldığı söylenmektedir. Doğrulu nedir? Yıkım tarihi belli değilken neden acele edildi?

5. Pazar yeri ilahesinin EKAP’a baktığımızda iptal edildiği gözükmektedir. Sebebi nedir? Yine borçlarınızın olmasından dolayı iller bankasından kredinizin kalmadığı ve borçlardan dolayı belediye hesaplarına haciz konduğu doğru mudur?

6. Göreve geldiğimizde 30 milyonluk parke taş yapmamız gerekiyordu. Bizde 3 milyona taş fabrikası kurduk dediniz. Taş fabrikası ile birlikte kaç metrekare veya km yol yaptınız? 

7. 3 yıl önce Enez’e gelen Kadir Topbaş, neden bu zamana kadar park projesine başlanmadı?

8. Uzun zamandır çöpleri katı atık birliğine götürürken neden eski çöplüğü ıslah etmeye başlamadınız?

Yukarı da yazan soruları sordum. Sordum ama maalesef net rakamlarla bu soruların cevaplarını alamadım. Aldım ama ‘’ Geçiştirme Cevaplarla’’ aldım. 

Tabi her zaman kraldan çok kralcılar vardır ya. Ben en ön sırada soruları sorarken, arkamdan yükselen sesler şöyleydi;

“Hazırlıklı gelmiş. Muhalefettin kendisi yok ama düşünceleri burada”

“Amma da soru sordu, çok sıkıştırdı” 

“neden soruyor bu soruları” 

Diye mobing uygulama politikası uyguladılar. Başkan Bostancı olgunlukla, erdemli bir şekilde cevaplarken siz kimsiniz? 

Son olarak Sayın Bostancı konuşmanızda bu soruların dışında merak ettiğim bir şey var?

“Kalifiyeli ve Yetişmiş elemanımız yok dediniz, ancak 8-9 bin liraya çöpte çalışan bir elemanın size maliyeti olduğunu söylediniz”

“Kadir Topbaş parkı ile açıklama yaparken İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın görevden alındığını söylediniz”

“Ben Eczacıyım belediyecilikten ne anlarım dediniz” 

Bunlarda toplantının ince detayları ve ayrıntılarıdır.

Bu arada keşke CHP’li İlçe Başkanı, Meclis Üyeleri gelseydi de toplantıya “Sanal Ortamda atıp tutuyorlar, ama buraya gelemediler” demeselerdi. Onun için Enez’de CHP’liler böyle devam ederse, haklı olsalar bile haksız duruma düşerler.

Kısadan hisse toplantı için teşekkür ederiz sayın bostancı. Bir ufak eleştiri ekibiniz zayıf. Çünkü basılan şubat ayı gazetesinde 23 Ocakta ilahe yapılacak haberi yer alıyor. Yazılarda hatalar ve sizin de cevap verirken söylediğiniz gibi sıkıntılı bir ekip. Allah yardımcınız olsun.

Bu arada soruların cevaplarını net ve yazılı verirseniz, bir dahaki köşe yazımda paylaşacağımı buradan söylemek isterim.