Bu konuda bilgi veren İl genel Meclisi’nin Enezli üyesi Şenol Kılıç, “2017 Enez Yılı geride kalsa da “Enez için durmak yok yola devam” diyerek çalışmalarımızı sürdürmeye karar verdik. Bu etkinlikleri Enez Günleri adı altında sürdürmeyi düşünüyoruz” dedi.

Bu etkinliklerin ilk örneğini Edirne’de açacakları “Geçmişten Günümüze Enez sergileriyle vereceklerini belirten Kılıç, “Çok yakında Edirne’de belirleyeceğimiz bir yer ve zamanda 8500 yıllık Enez tarihinin örneklerini günümüze kadar taşıyan fotoğraflardan ve günümüz Enez’inden de oluşan fotoğraf sergilerimizi açacağız ” dedi.

Kılıç, “Böyle bir organizasyona fotoğraf sanatçılarımız Sayın Ali Çıtak doğa fotoğraflarıyla, Sayın Ersin Şenerler Enez’den seçilmiş fotoğraflarıyla katılmayı lütfedip kabul ettiler.  Ayrıca Enez kazıları başkanı Profesör Sayın Sait Başaran’ın desteği ile hazırlanan arkeoloji bulgularına ait fotoğraf sergisi de aynı etkinlik çerçevesinde izlenebilecek. Aynı gün ve ortamda Enez’in üstad gazetecisi rahmetli İbrahim Bitikli arşivinden seçmelerle, Enez’de yakın zamanda kurulan Mutlu Eller Kooperatifinin hem kendi ürettikleri ürünlerinden hem de Enez yerel halkının sandıklarından çıkan harika el işlemelerinden oluşan sergisi de misafirlerimizin mutlaka büyük beğenisini kazanacak” dedi..

Şenol Kılıç, “Enez Günleri Etkinliklerini” yakın il ve ilçelere ve  hatta Yunanistan ve Bulgaristan’a taşımayı düşündüklerini sözlerine ekledi ve “Bu etkinliklerimizin içini, süreç içinde daha da doldurarak, Enez Mutfağından, örf adet ve geleneklerinden örneklerle zenginleştirmeyi umuyoruz” dedi..