ENEZ MEKTUBU

Kuşadası’ndan arkadaşım İlknur Platin facebook’ta paylaşmış  : “Bugün eğitim ve laiklik konulu bir panele gittim. İzleyicilerin en genci 40 yaşlarında falandı. Genç olarak bir iki de genç vardı. Çok üzücü.. Bizler yine bildiklerimizi birbirimize anlattık, dinledik.”

***

26 Şubat tarihinde, Keşan CHP Örgüt binasında milletvekillerinin katıldığı BİLGİLENDİRME TOPLANTISI’nda da durum daha farklı değildi. Salon kapasitesinin ötesinde dolu olmasına rağmen 40 yaşın altında dinleyici sayısı YOK düzeyindeydi.  Diğer BİAT KÜLTÜRLÜ partilerin genç militan durumu ile kıyaslamak yanlış olsa da, CHP bünyesinde oluşması gereken, ilerici, çağdaş, özgür, kişilikli gençlikten ne yazık ki bu toplantıda da eser yoktu. Halbuki İlçe Başkanı’nın ve İlçe Kadın Kolları Başkanı’nın toplantıdaki konuşmalarına bakılırsa “Her şey yerli yerinde ve işler yolunda”ydı.

 *** 

Aslında o gün, Sevgili Bülent Saylam’ın başlattığı ve “2’ncisi yapılacak” diye bildiğim “CHP’li Eski Gençlik Kolları Üyeleri Toplantısını” izlemek üzere oradaydım. Fakat bu toplantı Milletvekillerinin toplantısı ile örtüşünce doğal olarak gençlerin, kendi aralarındaki Tüzük konusundaki tartışmaları mümkün olmadı. Kaldı ki Keşan CHP İlçe Başkanı Sayın Gümülcineli zaten “Tüzük Değişikliği” konusunda herhangi bir toplantıya, taban ile görüş alış-verişine gerek duymadan, geçen yıllarda hazırlanan Tüzük önerilerini gözden geçirerek İl Başkanlığı’na gönderildiğini söyleyerek konuyu gündemden de çıkartmış oldu. CHP İlçe Başkanı, yeterli görse de sözü edilen 2 yıl önceki eskimiş tüzük önerilerinin 1 yıl önce dayatılan “Başkanlık Sistemi’nin” getirdiği yeni sisteme ne kadar çare olacağını elbette kara kara düşünmek gerekir. Örneğin partinin Cumhurbaşkanlığı adayının belirlenmesinde Keşan İlçe Örgütü’nün önerisi nedir? Bilen var mı? 

***

Neyse… Böylece tüzük konusunun Keşan’da “Bir Başka Bahara” bırakıldığı anlaşıldı.Şimdi, daha fazla gecikmeden Keşan İlçe Örgütü ve tüm CHP örgütlerinin kara kara düşünmesi ve gerekli kararları alması gereken en önemli konu gençler.  CHP’nin siyasetin dışında kalmış, ama bu ülke sorunları ve ülkenin geleceği konusunda, ileride asıl mağduriyeti yaşayacak olan gençleri siyasete etkin olarak katabilmek için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği artık her platformda ciddiyetle tartışılmalı ve gençleri siyasette mutlu ve yararlı olacak şekilde bu örgüte dahil etmenin yolları bulunmalı. Bu yollar her bölge, hatta her ilçede değişik yöntemleri öne çıkarabileceği düşüncesi ile “Keşan’ın Eski CHP Gençleri” bundan sonraki toplantılarını bu gündemle yapmalı. Bugünün gençleri 15-20 yıl öncesi ile bile kıyaslanamayacak kadar değişik bir dünya görüşüne ve siyasete bakış açısına sahipler. Kusura bakmayın ama çoğumuzdan daha eğitimliler ve artık Dünya bizim bildiğimiz dünyadan çok farklı. O nedenle, siyasete katılımı, diğer “Biat Partileri’nin” gençleri gibi sadece bayrak taşıyarak, sokakları süsleyerek, ya da mitinglerde amigoluk yaparak düşünmeleri ve kabullenmeleri imkansız. Gençlere siyasetin önünü kesin çizgilerle açmamız gerek.

***

Toplantıda ayrıca Sayın Gümülcineli, “İYİ PARTİ’nin Keşan’da CHP’yi etkilemeyeceğinin görüldüğünü” de dile getirdi. Elbette bu CHP için güzel bir haber. Ama bu görüşün bilimsel dayanağı nedir? Onu bilemiyoruz. Aslında CHP, yerel seçimlerde mevcut Belediye Başkanı ile şanslarının devam edip etmediğini, yeni bir aday aranıyorsa bu kişinin kim olabileceğini, İYİ PARTİ’nin Keşan’daki şansını, CHP’ye verebileceği kayıp oranını, AKP nin durumunu belirleyecek  bir anket çalışmasını vakit kaybetmeden yaptırmalıdır..

Zira geneldeki havaya bakılırsa durum pek de öyle CHP İlçe Binasından bakıldığı gibi görünmüyor..