CHP Edirne Örgütü’nün Danışma Kurulu Keşan’da toplandı. Anladığım kadarı ile toplantı Keşan İlçe Merkezi’nde yapılmış. Basına yansıyan resimden sayabildiğim kadarı ile çaycı dahil 20 kişinin katıldığı anlaşılıyor.

***

Eski bir partili olarak üşenmeyip arştırdım. Konu ile ilgili yönetmeliğe göre bu toplantıya katılması gerekenler bu kadar kısıtlı değil. Bu yönetmelikte (İl danışma kurulu toplantısına; a. Parti Meclisi üyeleri ve ilin partili milletvekilleri, b. Yüksek Disiplin Kurulu Başkan ve üyeleri, c. İl başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, d. İl disiplin kurulu başkan ve üyeleri, e. Partili belediye başkanları ile il genel meclisi üyeleri ve belde başkanları, f. İlin kurultay delegeleri, g. İl gençlik ve kadın kolları başkanları ve ilde kayıtlı kadın ve gençlik kolu Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, h. İlçe başkanları ile ilçe sekreterleri ve sayman üyeleri, i. Tüzüğe göre ilde kurulan ve sürekli görev yapan komisyonların başkanları, j. İl çevresindeki sendikalar, meslek kuruluşları ile tarım üretim ve tarım satış kooperatiflerinin parti üyesi başkanları, k. İl büyükşehir belediye meclisi üyeleri, l. Üyeliği il çevresine kayıtlı eski Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, m. Üyeliği devam eden eski milletvekilleri, n. Üyeliği devam eden eski il başkanları, o. Üyeliği devam eden eski büyükşehir ve il belediye başkanları, katılır) deniliyor.

***

Bu durumda ya bu toplantı her üç ayda bir yapılması gereken, yönetmeliğin emrettiği Danışma Kurulu Toplantısı değil. Ya da adı konmamış, yeni icat olunmuş ayrı bir organ… Ya da “Ne olacak bizim bu halimiz, acaba ben yine seçilebilecek miyim? Çoğumuz Öztrak’ın mahsulleriyiz. “Gitmek mi zor?  Kalmak mı zor?” konulu geyik muhabbeti buluşması…

***

Hiç kimsenin parti yönetmeliğinin belirlediği katılımlar dışında ayrı bir organ oluşturarak DANIŞMA KURULU toplama yetkisi yoktur. Danışma kurulu Toplantıları’nda daha çok yönetimde bulunanlar dinleyecek, yönetim dışındaki deneyimli partililer ve ilgililer konuşacak. Yönetimlerin, belediyelerin eleştirilmesi için fırsat tanınacak, parti sorunları kahvehanelerde, orada burada değil bu gibi toplantılarda özgürce konuşulacak. Böylelikle halkın nabzı tutulmuş olacak.

Bunun adına sosyal demokrasi de KATILIMCILIK denir... Olmazsa olmaz bir kuraldır... Başka türlüsü çeteleşme olur…

***

Neler konuşulduğu konusunda sızan haberlere göre CHP örgütleri pek çok konuda İYİ Parti örgütlerinden rahatsız. Birlikte davranma konusunda İYİ partililerin her zaman özenli olmadıklarından ötürü şikayetler var. Mümkündür ki İYİ Parti örgütlerinin de bu konularda CHP yerel örgütlerinden rahatsızlıkları vardır. Bu da doğaldır... Duygusallığa da gerek yoktur.. Çünkü ne kadar bir ittifak içinde olunsa da neticede, ortada dünya görüşleri oldukça farklı iki parti var. İlişkileri rafa kaldırmak için bahane aranmamalı, fırsat yaratılmamalıdır. Her ne bahasına olursa olsun ilişkiler geliştirilmeye çalışılmalıdır.

***

Önümüzdeki ve sonraki yıllardaki seçimlerde artık TEK PARTİ İKTİDARI hayaldir... Bu anlayışla özellikle Sn. Kılıçdaroğlu’nun ve Sn. Akşener’in oluşturdukları Millet İttifakı çok önemli bir güç oluşturmuştur. Seçim sonrası ortaklığa ve koalisyonlara dönüşmesi ise kılavuz istemeyen görünen köydür. Yani artık partilere bağlı olarak değil Millet İttifakı’na gönül vererek siyaset şekillendirilecektir... Ortanın sağındaki ve ortanın solundaki bu iki parti, ülke demokrasisinin de 60 yıldır arzuladığı bir dayanışmayı yaşama geçirebileceklerdir…

Danışma Kurulları’nın konusu bu olsun... Herkes de hesabını Öztrak’a göre değil, buna göre yapsın.