HABER MERKEZİ

“Enez’le ilgili çok şey yazmak çabasındalar ama uzaktan. Enez’e uğramıyorlar bile. Enez’de olan bitenlerden haberleri yok” diyen Başkan Bostancı sözlerine şöyle devam etti: “Bazı muhalif çevreler, gerek sosyal medyada, gerek yerel basında sürekli bir yıpratma çabasındalar. Aslında yıprattıkları kendilerinden başkası değil. Basın önünde toplantı düzenlendiğinde, türlü bahaneler uydurarak, hiçbiri ortada görünmezken, meydana boş buldukları zaman aslı astarı olmayan açıklamalarla birden ortaya çıkıyorlar ve kamuoyunu anlamsız bir şekilde meşgul ediyorlar. Bugüne kadar elle tutulur yaptıkları bir hizmetleri olmadığı gibi, gelecek için ürettikleri projeleri de yok.”

 Laf değil iş üretme zamanı!” diyen Bostancı, şunları söyledi:

“Bakın! Hiçbir şey yapılmadığını iddia eden kimselerin Enez’de neler olup bittiğinden haberi var mı, sizce?

Şu anda söz verdiğimiz gibi Yeni Pazar Yerimizin inşaatına başladık ve çalışmalar hızla devam ediyor. Baktılar pazar yeri ile ilgili söyleyecek sözleri kalmadı, şimdide geç başladı diyorlar. Evet geç başladı. Siz de çok biliyorsunuz ki, gerek Enez Belediyesinin önceki dönemlerden kalan borç yükü, gerekse Enez’in arkeoloji sit alanlarından meydana gelen bir ilçe oluşu maalesef ki bazı çalışmalarımızı yavaşlatıyor. Antik Yollar Projesi kapsamında, Kale Altı Caddesinde Bisiklet ve Yürüyüş Yolu çalışmalarımız da başladı. Çalışmalar hızla devam ediyor. Has Yunus Bey Figürü ile Testiye Su Döken Kadın Figüründen sonra olarak iki adet şadırvanımız Enez girişine ve sahil merkezine konuldu. İlçe merkezinin girişine Giriş Takı yapımına başlanıldı. İnşaatı devam ediyor. Nisan ayı meclis toplantısında 24. Enez Av ve Balık Festivali yapılması için karar alındı. Bu yıl da inşallah geçen yıl ki gibi güzel bir festival organizasyonu yapacağız. Kültür ve sağlık turlarımız devam ediyor.” 

Önümüzdeki günlerde, Çanakkale Şehitlikleri ve Abideler ile Balıkesir Gönen’e turlar düzenleyeceklerini ifade eden Bostancı, “Tüm Enez halkına hayırlı olsun. Enez’i seven herkes ve Enez’i sevdiklerini iddia edenler de Enez’e biraz vakit ayırıp bu çalışmaları yerinde görsün,” diyerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.