Derneğe ait trap atış makinesini köylere ve köy gençlerinin ayağına götüren Dernek burada uygun bir alanda köy gençlerine deneme atışları yaptırarak atıcılık sporunu tanıtmaya ve özendirmeye gayret ediyor. 

Köy gençlerinin bu çalışmalara büyük ilgi gösterdiğini belirten Dernek başkanı Yalçın Bitikli, “Tanıtmaya Enez’de poligonumuz olmadığından çöplükten başladık. Sonraki hafta Yenice Köyü’nde köyün mesire alanı olan, yüzlerce yıllık asırlık anıt çınar ağaçlarıyla ünlü manastır mevkiinde köy gençleri ile buluştuk. Trap makinemizi kurduk ve gençlere atış deneyimleri yaptırdık. Çok yetenekli gençlerimiz var. Bu gençlere elimizden gelen katkıyı vermeye devam edeceğiz. Enez ve köylerini atıcılık konusunda bilinen ve tanınan bir konuma getirmeye gayret edeceğiz” dedi. 

Bitikli bu çalışmalara önümüzdeki günlerde de Büyükevren merkezli olarak devam edeceklerini belirterek Enez’de Atıcılık Sporunun sadece bir erkek sporu olmadığını, Enezli kadınlarımızın da bu sporu yapabileceklerini kanıtlamak en büyük arzumuzdur. Bu konuda sayın kaymakamımızın önderliğinde bir çalışma başlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

BİTİKLİ: “ATICILIK, SADECE ERKEKLERİN SPORU OLMAKTAN ÇIKARILACAK”