AYŞİN SEÇİL GEZER

2014 yılından itibaren yapılan çalışmalar ile ilgili Bostancı, şunları söyledi: “Enez’in ufak bir kasaba niteliğindeki görünümü vardı fakat son zamanlarda turistik potansiyeli çok arttı. Şu anda sahilde 100 bin insan var. 5 bin kişilik nüfusa gelen İller Bankası payı ile 100 bin kişiye hizmet ediyoruz. Büyük bir uğraş vermek zorundasınız. 2014’te göreve geldiğimizde büyük bir sıkıntı vardı. Enez Belediyesi’nde mali portre son derece bozuktu. Çalışanların motivasyonları bozuktu, araç parkımız yoktu, gelir kaynaklarımız çalışır vaziyette değildi. Önce mali portreyi düzelttik, sonra araç parkını genişlettik, insanlarımıza motivasyonu verdik. Piyasadaki akar parayı arttırdık, esnafımızın yüzünü güldürdük. Bir fabrika kurduk. Mali portrede 4.5 milyon TL’lik bütçeyi, 33 milyon TL’ye çıkardık. Çalışan sayımızı 54’ten 453 kişiye çıkardık. Bunlarla birlikte yatırım da arttı. Şu anda fabrikanın bütçesi 22 milyon TL, Enez’in bütün işlerini buradan yürütmeye çalışıyoruz.” 

AÇILIŞLARI YAPACAĞIZ

Abdullah Bostancı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hizmette aksayan yönler var, bunları ben kabul ediyorum. İnsanlar daha çok hizmet bekliyor, çıtayı çok yüksek tutuyorlar. Çok haklılar ama Enez 5 bin nüfusa gelen bir para ile yönetiliyor. Sahilde 5 zabıtayla hizmet vermeye çalışıyoruz. Modern, güzel bir Pazar yeri yaptık. Sanıyorum önümüzdeki Cuma günü pazaryerimizi taşıyacağız. İçerisinde 2 tane düğün salonu, 16 tane de dükkanımız var. Onları da satışa sunacağız. Enez’e yürüyüş ve bisiklet yolu yaptık. Bunların açılışlarını yapacaktık bayrama kadar fakat 18 Ağustos’ta AK Parti’nin kuruluş yıldönümü olduğu için iptal ettik. Bayramdan sonra inşallah açılışları yapacağız. Girişe kale figürü yaptık. 24 metre genişliğinde, 11 metre uzunluğunda teslimini alıyoruz. Bunlarla birlikte sahildeki taşkın önleme bölgesindeki kanalların da açılışını yapacağız. Hizmeti öne aldık, hizmeti yaptıktan sonra da 6-7 tane toplu açılış yapacağız. 4 sene bitti, inşallah bunu daha güzel hizmetlerle taçlandırarak geleceğe hazırlanmış oluyoruz.”

BEN BU İŞİ SONLANDIRMAK İSTERİM

Önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkanı aday adaylığı ile ilgili de konuşan Bostancı, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Adaylık konusunda daha erken olduğunu düşünüyorum ama gerçekten Enez’in güzel giden ivmesine, kalkınmasına ayak uyduracak bir arkadaşımız olursa ben bu işi sonlandırmak isterim. Zirvedeyken bırakmak isterim. Bu işi yapabilecek inandığımız bir arkadaşım olursa bırakmayı düşünüyorum. AK Parti’nin takdiri olacak. Bu hizmetleri yok edecek, bu hizmetlerin devamını sağlamayacak biri olursa kesinlikle Enez’i teslim etmem.”