HABER MERKEZİ

Yapılması planlanan yat limanının gündemde olduğunu ifade eden Bostancı, fiziki altyapı çalışmaları yapıldığını kaydetti. Yat limanının olması için gerekli koşulların sağlanması gerektiğini belirten Abdullah Bostancı, şunları söyledi: “Enez’de yat limanı olması sürekli gündemde fakat fiziki altyapısının iyileştirilmesi söz konusuydu. Şimdi oraya 2 milyon TL civarında bir para harcanarak altyapının büyük bir kısmı bitti. Teknik bir takım sorunlar var, elektrik su gibi, suyumuzu oraya veriyoruz ama saat usulü alınacak, şu anda Balıkçılık Kooperatifine devredildi. Yasa gereği burası Balıkçılık Kooperatifinin gözetiminde olması gerekiyordu. Biz onay verdik, Kaymakamlık onay verdi, şu anda o işi kooperatif yönetiyor. Yat limanı hususu henüz daha gerçekleşmedi ama bu gündemden de çıkmadı. Yat limanının olabilmesi için de bazı ön koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Bunlar; nüfus, yatlara verilecek hizmet gibi şeylerin yapılması lazım. Onun için şimdi gündemde ama herhangi bir hareket yok.” 

YAT LİMANI OLMASINI DESTEKLİYORUM

“Belediye olarak yat limanı olmasını destekliyor musunuz?” sorusunu Bostancı, şu şekilde yanıtladı: “Yat limanı olmasını destekliyorum ama yat limanı olabilmesi için de şunu konuşmamız lazım; insanlar 10 milyon TL değerindeki yatı ile gelecek. Ona uygun zemini önce hazırlamamız lazım. Limanın birçok fiziki altyapısı buna uygun hale getirilmeye çalışılıyor henüz bitmiş değil. Ben tabi ki desteklerim ama olabilirliğini iyi araştırmamız lazım.”  

SU SPORLARINA ÖNEM VERİYORUZ

Su sporlarının Enez’de geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Abdullah Bostancı, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Su sporlarına önem veriyoruz. Yelken yarışlarına ağırlık veriyoruz. Su sporları Enez’de Turizm Müdürlüğü’nün verdiği izinler ile oluyor. Kışları da spor yapılabilir hale getirilmesi gerekiyor. Ama onun için de uygun koşulların getirilmesi şartıyla.”