Bir tarafta yangın, bir tarafta sel, bir tarafta kuraklık bir tarafta eli tüfekli zevk için öldüren, öldürmekten zevk alan avcılar.. Nereye kaçacak, nerede yaşayacak bu hayvanlar?

Yangında seferber olan, yanan ormanla, ölen ve yaralanan hayvanlarla yüreği ciğeri de yanan, canla başla hayatını ortaya koyarak yardıma giden, kurdu kuşu kaplumbağayı tilkiyi sincabı domuzu… Neyi bulduysa kurtarmaya çalışan duyarlı insanlar var. Ama ne yazık ki tam da bu günlerde “Bu yıl bir şekilde hayatta kalmayı başarmış hayvanların kaçını ve hangilerini vurup öldürsek acaba?”  diye konuşan buna karar vermeye çalışan bir başka  grup  “İnsan” var…

***

Bugünlerde toplanan Merkez Av Komisyonu (MAK) 2022 Av kurallarını konuşuyor. 25 kişiden oluşan komisyon 2022 yılında hangi bölgelerde hangi hayvanlardan avcı başına kaçar tane vurulup öldürüleceğine karar veriyor. 5 ördek 3 tilki 1 ayı 10 domuz... Oysa ki bu yıl av yasaklanmalı. Yaşanan afetler sebebiyle yaban hayatı korkunç darbe aldı, yangın alanlarında orman kalmadı. Doğaya bir darbe de MAK’dan gelmemeli..

***

Avcılar “Bu yıl elimize tüfek almıyoruz” diyebilecek duyarlılığı gösterebilirler mi? Bilmiyorum… Ama devletin bu yıl avı komple yasaklaması hem doğaya hem yaban hayatına hem de ormanla birlikte ciğeri yanan bu halka iyi gelecektir. Ama yasak yerine avcı derneklerinin bu kararı kendiliğinden almaları çok daha anlamlı olacaktır. Böylece bunca yıldır “Avcılar doğa dostudur” diyen avcılara da, kendilerini ispat etme,   gözü dönmüş katillerden ayrı olduklarını kanıtlama fırsatı çıkmış olacaktır.

Ve de çok merak ediyorum… Bunca yıldır“Bize katil diyemezsin! Biz doğayı ve hayvanları çok seviyoruz. Biz filanca avcılar derneği olarak bu yıl elimize tüfek almayacağız.Bu yıl biz filanca yerin avcıları olarak av meralarına  sadecebesleme ve fotoğraf çekmeye gideceğiz. Bu kararımızı bize ' katil' diyen hayvanseverler / hayvan hakkı savunucuları başta olmak üzere kamuoyuna duyuruyoruz” diyecek bir avcılar derneği  /  kulübü çıkacak mı? Umutla bekliyorum. !

Haber Foto: Ersin Şeneler