HABER MERKEZİ

“1925’te Büyük Önder Atatürk tarafından temelleri atılan THK, hayırsever halkımızın desteği ile bugünlere geldi. Devlet bütçesinden hiçbir yardım almayan Kurum, kısıtlı kaynaklarla gençliğimizi havacılığa özendirmek ve vatandaşlarımıza nitelikli havacılık eğitimi sunabilmek için 93 yıllık tecrübesiyle çalışmalarına devam etmektedir.

THK, havacılık eğitimlerini yüksek kalitede ve ücretsiz olarak veriyor. Bu eğitimleri, Kurumun tek mali kaynağı olan fitre-zekât ve kurban derisi gelirleri sayesinde devam ettiriliyor. Gençlere model uçak, paraşüt, yamaç paraşütü, planör, yelken kanat gibi sportif havacılık alanlarında ücretsiz kurslar veriliyor. 

THK, havadan yangın söndürme imkân ve kabiliyetini ülkemize kazandıran ve halen bu hizmeti yürüten ilk ve tek ulusal Kurumdur. Yangın riski yüksek bölgelerde uçaklarımız her gün kalkışa hazır olarak bekliyor ve ormanlarımızı yangınlardan koruyor. 

Kurumumuz, 2013 yılından beri helikopter ambulans hizmeti veriyor. 16 bölgede, 17 helikopter ile hasta ve yaralıları hastanelere götüren, hastaneler arası hasta taşıyan helikopterler yoğun bakım donanımındadır. 

THK, istikbali göklerde arayan gençlerin hayallerini gerçekleştirmek için 2011 yılında THK Üniversitesi’ni kurdu. THK Üniversitesi 5 fakülte, 14 bölüm ve 2 meslek yüksekokulu (5 program) ile gençlerin akademik eğitimlerini gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor. 

Kuruluşunda 21 kalem gelir bağlanan ve bugünkü karşılığı milyarlarca lira olan THK’nun bugün elinde hiçbir kamu geliri kalmadı. Mali desteğinin tümü, Türk Milleti’nin fitre-zekât ve kurban derisi bağışlarından oluşuyor. THK’nin daha çok güçlenip, yeniden eski güzel ve güçlü günlerine kavuşabilmesi için fitre bağışı yapmak üzere 3919’a 20 lira karşılığında 1 SMS gönderebilirsiniz.

THK, Mübarek Ramazan ayında Fitre ve Zekât zarfı dağıtarak hayırsever vatandaşlardan fitre ve zekât toplayacaktır. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyor, desteklerini bekliyoruz.”

Celal Karakaş: