HABER MERKEZİ

Birçok etkinliğin yapıldığı festivalin ilk gününde Rumeli Sanatçısı Suzan Kardeş konser verdi. Vatandaşların doyasıya eğlendiği konser renkli görüntülere sahne oldu.

Açılış konuşmasını yapan Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç yaptı; “Pandemi sebebiyle bir arada olmayı, doyasıya eğlenmeyi çok özlemiştik. Bizim Enez’imiz her zaman her şeyin en iyisine layıktır” dedi. Tüm vatandaşlara iyi eğlenceler dileyen Günenç; festivalin proje ortakları olarak Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ESTAB Başkanı Süleyman Gürsel Paçaman , GÜNEKAB Başkanı Erhan Engin ve SARDOS Başkanı Faruk Eker’e plaket vererek teşekkürlerini iletti.

Türkiye’nin dört bir yanından Enez’e gelen bisiklet severler, toplam 105 kilometrelik parkurda pedal çevirdi. Bisikletçiler, Gala Gölü Milli Parkı rotası, Sultaniçe Köyü, Saros kıyısı, Karagöl rotası ve tarih ve kültür rotası ile keyifli zamanlar geçirdiler.

Festival boyunca Enez Mutlu Eller Kadın Kooperatifi, Enez Doğa-Der, Enez Kartopu Gönüllüleri Derneği ve Keşan Kent Konseyi de stantlarını açıp emek ürünlerini sergilediler.

Bisiklet Festivali, tarih ve kültür rotasının sonunda Enez Kalesi ve Ayasaofya Cami’nde sona erdi.