HABER MERKEZİ

Edirne'nin Enez ilçesinde Kaymakamlık tarafından  gerçekleştirilen Ortak Kültürel Miras Karadeniz Havzasında Girişimciliğin Gelişimi için kaynak ortak etkinlik projesi, yapıldı.

Proje ortaklarından Romanyalı heyet, Enez'e geldi. Enez Kültür Spor Merkezinde Kaymakam Şükrü Alperen Göktaş tarafından karşılanan heyet, daha sonra Lagün Göllerinde Kano gezisi gerçekleştirdi. Buradaki kano gezisi Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, Sezgin Kanda, Arzu Kanar gözetiminde yapıldı.

Kano gezisine Kaymakam Şükrü Alperen Göktaş'ta eşlik etti.

İstanbul Üniversitesi salonunda gerçekleştirilen yemekli toplantıda konuşan Kaymakam Şükrü Alperen Göktaş, "Biz aynı coğrafyanın insanlarıyız. Bizim sevinçlerimizde acılarımızda bir. Böylesine anlamlı bir projeye destek veren en başından beri sayın Edirne Valimiz Ekrem Canalp ve proje ekibine çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Hayırlı olsun" dedi.

Daha sonra projeye destek verenlere plaket verildi.

Keşanlı müzik ekibi güzel bir müzik resitali sundu.

Toplantının sona ermesinin ardından, Romanya heyeti Enez'in Restorasyonu tamamlanmak üzere olan Fatih Camisini, Enez Kalesini, Has Yunus Bey Türbesini gezerek ziyaret etti.

Romanya heyeti Enez'in coğrafyasına hayran kaldıklarını ifade ederek Enez'den ayrıldı.

Projenin sunuculuğunu Emine Demiröz gerçekleştirirken, organizasyonunu ise RENKAS Group adına Serkan Değirmencioğlu yaptı.